Torsdag 24 Juni 2010 - Vejbystrand
Matrecept
Har lagt in en bild på god sommarmat. Receptet kommer från matklubben.se
Sotad fisk från New Orleans upp till 6 personer.
½ laxsida ca 800 g
2 msk smör
1 tsk svartpeppar, grovmald
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1 tsk chilipulver
2 tsk salt, jag tog mindre!
Gör så här
Lägg laxen på ett ugnssäkert fat
Bred ut smöret på laxen, jag använde flytande smör!rapsolja.
Sätt en stektermometer i mitten på fisken där den är tjockast och ugnsstek i 200 grader till 60 grader innetemperatur, ca 20 min, men kolla så det inte blir för mycket. Blir laxen för mörk lägg ev på folie sista minuterna i ugnen.
Skär laxen i skivor och servera med kokt ris smält smör och avocado med ev rgrapefruktsallad.
Lovar att detta är en gourmet rätt.
Koriander och spiskummin luktar gott:) och är säkert gott i den här varianten!
Litar på Dig:)