Onsdag 7 Juli 2010 - Vejbystrand
Grillad kycklingfilé
Ett måste att testa denna goa maträtt,
Detta recept kommer från matklubben.se
En toppenmatsida.
En del ingredienser är det, men enkelt ändå.
GRILLAD KYCKLING MED YOGHURTDRESSING OCH TOMATSALSA.
För 4 personer
Ingredienser
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
salt
peppar
Yoghurtdressing
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
10-12 färska myntablad, haha, växer vilt i trädgården här
½ gurka
salt peppar
Tomatsalsa
4 tomater (går med konserverade åxå)
½ rödlök
1-2 msk finhackad koriander (eller bladpersilja)
1 msk olivolja
2 msk sweet chillisås
1 msk limesaft
salt peppar
Gör så här:
Lägg kycklingfiléerna i en skål. Blanda finhackad vitlök med olja, vinäger, honung och finhackade myntablad till en marinad. Salta och peppra. Lägg filéerna i marinaden någon, några timmar innan de grillas.
Grilla kycklingen i ugn (175 g) eller på grillen. Om du vill kan du bara grilla så du får stekyta. I så fall kan du sedan eftersteka i ugnen tills köttet är klart. Köttet blir saftigt och gott med denna metoden.
Lägg matyoghurten i en bunke och blanda olivolja, pressad vitlök, honung och finstrimlade myntablad. Skala gurkan, dela på längden och gröp bort kärnhuset med en sked. Riv gurkköttet grovt, krama ur vätskan och blanda ner gurkhacket i yoghurten.
Smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i klyftor, (överkurs, kärna ur dem) och hacka klyftorna i mindre bitar (går förmodligen bra med konserverade tomater som i så fall får avrinna lite).
Finhacka rödlöken och blanda med tomaterna i en bunke.
Tillsätt koriander, olivolja, sweet chillisås och limesaft.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera de varma kycklingfil+éerna med den kalla yoghurtdressingen och tomatsalsan.
Välj t.ex nypotatis, klyftade lägg i alluform med flingsalt, lite kryddgrönt och olja, på med alufolie och lägg på grillen.
Kram/Gilla