Fredag
2012-02-10
Idag har vi fått vara med på Hoa Sua schools annex vid Etnologiska museet. Restaurangen heter ”Baguette & Chocolate” och drog relativt mycket folk för att ligga lite avsides. Eleverna fick börja med att göra vårrullar och grillat fläsk som vi åt till lunch, men de fick däremot inte vara med så mycket i produktionen i restaurangen. Det blev mer karaktären av ett studiebesök med workshop. Läraren/föreståndaren engagerade sig mycket i besöket som blev riktigt bra. När lunchen drog igång så var det ganska bra beläggning på restaurangen och högt tempo i köket. Köket var trångt så om vi skulle varit med i produktionen där så hade vi nog ställt till med mer oreda än nytta. Serveringseleverna fick egna stationer att jobba på innan lunchen (många gäster kom in och fikade), och lärde varandra olika servettbrytningar.
Efter ”Baguette & Chocolate” åkte vi till centrala Hanoi för att gå en runda och se stadsmiljöerna. Vi promenerade från en mer modern del till de gamla kvarteren som senare på kvällen förvandlades till gågata. Elever från Hoa Sua anslöt för att vara med på middagen som intogs på Alfredos, en kedja som erbjöd pizza, pasta, sallad m m. Vi åt en buffé som innehöll både asiatisk och västerländsk mat. Buffén var mycket uppskattad av både våra elever och de vietnamesiska. De vietnamesiska eleverna hade förberett en liten presentation, men tyvärr var de för blyga för att läsa upp det, de pratade hellre individuellt med oss en och en. Det blev lite tid över för shopping också, vilket var uppskattat av alla.
Kvällen får tillbringas med packning inför helgen då vi ska upp tidigt och åka till Ha Long Bay. Förväntningarna är höra och vi får hoppas det blir en trevlig helg.