Publicerad 17 oktober 2024

Kyoto, Japan

Upplev en ljusfestival som förvandlar historiska gator och tempel till en drömlik miljö med tusentals ljus och lyktor. Mixen av traditionell och modern ljuskonst är minst sagt unik. Festivalen Hanatouro hålls två gånger om året, först i mars när körsbärsblommorna blommar och sedan i december då bambuskogen och floden i Arashiyama-området lyses upp.
Hitta resan till Kyoto

Berlin, Tyskland

Upplev ikoniska byggnader som Brandenburger Tor, Fernsehturm och Berliner Dom lysas upp genom spektakulära ljusshower. Här flödar verkligen kreativiteten och uppfinnerikedomen plus att det är enkelt och prisvärt att boka en weekend hit! Festival of Lights pågår under 4/10-13/10.
Hitta resan till Berlin

Sydney, Australien

Upplev en av världens största ljusfestivaler som förvandlar staden till ett levande konstverk! Ikoniska byggnader som Operahuset och Harbour Bridge lyses upp med musik, visuella effekter och ljusshower.
Vivid Sydney pågår från slutet av maj till mitten av juni.
Hitta resan till Sydney

Montréal, Kanada – Montréal en Lumière

Ytterligare en gigant inom temat ljusfestivaler som skapar feststämning mitt under vintern. Här ligger även fokus på gastronomiska upplevelser, vilket ju aldrig är fel! Montréal en Lumière hålls under februari.
Hitta resan till Montreal

Alingsås, Sverige

För 26 år sedan startade denna tradition som sedan dess har vuxit och blivit ett nav för internationella ljusdesigners där staden varje år lyser upp på nya och spännande sätt. Lights in Alingsås pågår 4/10-3/11.