Stöd Ukraina

Youcans blogg

Fredag 1 Februari 2008 - Rotorua

Rotorua

Vi kliver upp tidigt och fixar så vi kan stanna på campingen ett tag till, äter frukost och lägger upp dagen. Vi ger oss av till stan och funderar över vilka äventyr vi vill uppsöka här. Rotorua är lite av ett nöjescenter och det är beläget på väldigt aktiva marker. Överallt luktar det svavel och det bubblar ur ler pölar lite varstans i staden. Så vi bestämmer oss för att ge oss ut på forsränning kommande dag och en maorisk afton på kvällen. Alltid kul när det händer lite. Resten av dagen spenderar vi i de seismologiskt uppvärmda källorna som finns på campingen.

Den maoriska aftonen var helt ok. Kul turistgrej med mycket mat. De underhöll oss med dans och musik samt en väldigt stor buffé med maoriska delikatesser. En undrande fråga gick dock runt bordet. "Vem hade anat att Pavlova tillhörde det maoriska köket"...

Efter mat och dryck och lite turistande gav vi oss av mot campingen. Busschauffören retade resinärerna genom att ta flera varv i varje rondell. Det tog evigheter men fick folk att skratta. Innan vi gick till sängs tog vi ett kvällsdopp i de varma källorna.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet