Stöd Ukraina

Lenils blogg

Lördag 6 Juli 2024 - Tyskland
Resealbum: Alsace 2024

Mot Frankrike

Katter på pensionat från igår och hästen Ofelia omhändertagen på bästa stall Pållen och pyret.
Åker hemifrån ca 8:30 ger Ofelia några morötter och sen mot Danmark, bron och så småningom färjan mellan Rödby-Puttgarten. Rätt mycket bilar så vi köper den lite dyrare biljetten som garanterar plats på nästa färja. Vi är framme runt 10:30 och nästa färja går 11:15. Dock inte helt lätt att hitta rätt bana. Vi fick hjälp av en norrman i bana 4 att hitta bana 3 och tur var det för nästa färja gick inte alls 11:15 utan nästan direkt.
Väl på färjan tänker vi ta varsin räkmacka till tidig lunch enligt tradition men där blev vi besvikna, inte en räkmacka så långt ögat kunde nå! Inget annat roligt att äta heller så det slutade med kaffe och pistagebulle! Inte helt fel men inte så mättande.
Så när vi kört av färjan börjar jakten på mat. Stannar vid ett par vägkrogar men nja, inte direkt något vi vill ha så det blir till slut ett besök på McDonald's. Där var det lite struligt att beställa eftersom vi inte hittade alla menyer i automatiken så det slutade med att vi fick beställa manuellt i kassan.Det blev också lite förvirrat eftersom personen där inte pratade någon engelska och vår tyska är lite knagglig.
Så småningom är vi i alla fall mätta och kör vidare. Allt flyter på bra så sen eftermiddag bestämmer vi oss för att stanna i Göttingen.
Hittar GHOTEL via Booking och bokar en övernattning. Stort rum, fri minibar (ingen sprit men en liten flaska vin, öl, cola, vatten och juice samt tryffelchips) och frukost är vi nöjda med.På kvällen går vi in till centrum som ligger nära hotellet och äter middag på Zum Szueltenbuerger. Jag åt Spätzle och mannen kycklingfilé, båda med kantareller. Målet i morgon är Colmar där vår tanke först var att stanna i två nätter. Men när vi hittar ett hotell precis i utkanten av gamla stadsdelen som har en lägenhet med två rum, balkong och inomhuspool så bokar vi 4 nätter. Kanske lite i överkant prismässigt men det blir nog bra att ha sin bas på ett ställe som är ungefär mitt i vinvägen. Sen var vi redo att sova gott för att fortsätta vår resa i morgon.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
5 veckor sedan
Tyskland igen
5 veckor sedan
Eguisheim
5 veckor sedan
Château du Haut-Kœnigsbourg
5 veckor sedan
Sightseeingdag
5 veckor sedan