Stöd Ukraina

Lenils blogg

Söndag 7 Juli 2024
Resealbum: Alsace 2024

Colmar

Lite sovmorgon till 7:30, fixar till oss och ner till frukostmatsalen. Helt okej frukost och jag såg min första smörautomat. Bara att klicka på en knapp så kom det en liten rund smörklick. Kaffet däremot levererades av personal i en termos till bordet.
Checkar ut vid 9:30 och sen kör vi mot Frankrikei. Trafiken är rätt lugn men vi missar ändå ett par avfarter och får hitta rätt igen men på det stora hela går det enligt plan.
Eftersom vi inte är så sugna på vägkrogar eller McDonald's idag igen så hittar jag Café Cosmos i Landau men det levde inte helt upp till våra förväntningar så hittade ett annat ställe, Dolce Vita med belgiska våfflor. jordgubbar, glass och grädde. Inte blev vi mätta kanske men mindre hungriga i alla fall och det var så gott. Några timmar senare är vi framme i Colmar och det tar en stund att hitta rätt till hotellet, Odalys City La Rose d'Argent samt hitta en parkering. Lite tur hade vi och hittade två lediga gratisparkeringar en liten bit från hotellet och ställer oss på en av dem. När vi kommer fram till hotellet finns det två lediga precis utanför men vi bestämmer oss för att inte krångla med dem utan checka in. När vi checkat in och kollat på rummet är de så klart upptagna men vi är nöjda med den plats vi har max 100 meter från hotellet. Rummet eller rättare sagt rummen och balkongen är helt okej, lite mer slitet än på bilderna men det känns helt rätt att vi bokade en liten lägenhet eller juniorsvit som den kallas på Booking. Balkongen har inte världens finaste utsikt men den är stor, inbyggd och har bord med 4 stolar. När vi hämtat våra grejer i bilen så bestämmer vi oss för att ta en tidig middag och promenerar in till centrum. Mysig liten stad med både häst och vagn samt litet tåg för sightseeing. Men det sparar vi till i morgon.Vi hittar en restaurang, Le Schwendi, med många bord och mycket folk och beställer en tarte flambee och en rösti som inte alls är rösti som vi är vana vid utan mer som en potatisgratäng i gjutjärnspanna med olika tillägg som t ex bacon, champinjoner eller kittost. Till det lokal öl och lokalt vin. Bra väder vilket är lika med lagom varmt och inget regn. Efter den goda middagen är vi redo för en stund hemma på balkongen med lite planering inför morgondagen innan vi somnar gott i vårt sovrum för de närmaste 4 nätterna. Vi kollade förresten in poolen när vi checkade in och den var inte så stor och full med en barnfamilj men den var ju ändå inte den viktigaste anledningen till att vi valde det här hotellet!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
5 veckor sedan
Tyskland igen
5 veckor sedan
Eguisheim
5 veckor sedan
Château du Haut-Kœnigsbourg
5 veckor sedan
Sightseeingdag
5 veckor sedan