Stöd Ukraina

Bibchens blogg

Lördag 27 April 2013 - Stockholm

Lotta på Bråkmakargatan/Stadsteatern

Det var längesedan jag beställde biljetter till "Lotta på Bråkmakargatn" på Stadsteatern. Skulle ha gått med 6-åringen, men hans bästis bjöd på födelsedagskalas samma dag, samma tid. Och det ska man inte ta ifrån sitt barnbarn. 10-åringen i den andra sonfamiljen har ett stort teaterintresse (precis som farmor), så det skulle nog gå att locka med henne, trots lite barnsligt pjäsval.
Det blev en höjdare!!!

________________________________________________________________________________
"Lotta på Bråkmakargatan
Lotta är inte liten. Så det så. Hon är nästan fem år och kan allt faktiskt. Eller nja, allt utom slalom då. Den gången hon provade att åka slalom var det nära att Bamsen blev kolijox. Ja, Bamsen är en björn, ingen gris som Jonas och Mia-Maria säger, möjligtvis är han en grisbjörn. Det är viktigt att alla vet det.
Men just nu har Lotta inte tid att bråka, för hon har precis flyttat hemifrån. Det kan man om man inte trivs där man bor. Så det så.
Astrid Lindgrens berättelser om Lotta på Bråkmakargatan har älskats av generationer barn och vuxna. För första gången får vi se Lotta på teaterscenen. Dramatikern och regissören Johanna Huss har samlat flera av Astrid Lindgrens berättelser om Lotta på Bråkmakargatan i denna nya bearbetning för teaterscenen. Här får vi möta Lotta när hon flyttar hemifrån, när hon fyller år och när hon lär sig cykla." (ur programbladet)
________________________________________________________________________________

Vi avslutade vår eftermiddag med glass i stora lass i Gallerian.
Smakerna vit choklad och limone
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet