Stöd Ukraina

Polkagris blogg

Söndag 20 Februari 2011 - Koh Lanta

Heldagsutflykt på Lanta..

Vi startar med att ta ut pengar på ICA-kortet i Saladan i morse. Inte alla ATM-maskiner som tar detta Maestro card. Kostar 150 thb för varje uttag nu så det gäller att plocka ut så mkt som möjligt och låsa in i värdeskåpet.

Nästa anhalt blir golfrangen...kul att lite takter sitter i iallafall...men VARMT är det att slå. Går åt massor av vatten.

Nästa anhalt blir hem till lägenheten och byta till kjol...Th är genomblöt på hela kroppen efter att ha slagit 2 hinkar. Smörja in nacke och utsatta delar för solen är grym när man sitter på moppen. Dricka ännu mera vatten och sedan bär det iväg mot Old Town. Ganska hett under hjälmen när solen sår rak ovanför..

Old Town är en riktigt gammal stad som ser ut som en tagen ur en westernfilm men ingen saloondörr såg vi dock...en liten genomfartsgata med några små affärer, restauranger...Åker fram till ett torg och där är det inhemsk marknad. (In) hemsk var rätta ordet...här kryllar det av mat och flugor i vartenda stånd...kakor med stora svärmar och alldeles svart. Ser knappt viken kaksort det är...Fiskar och annat i kryllande flugsvärm...

Klockan är redan 13.15 så dags för lunch. Hittar en trevlig restaurang ute på pålar i vattnet...dötörstiga igen...så vatten och öl fick det bli. Samt club-sandwisch IGEN...kan ju inte äta stark mat ännu. Läppen är bättre men långt ifrån bra. Smörja och smörja hela tiden med solskydd +45 och pencillinsalva.

Åker vidare söderut för att ta genvägen över djungeln hem...men nej vi hittade inte denna...men moppeturen gick genom annan djunkelskog, gummiplantager, fiskodlingar, sjukhuset, skolor och vackra vyer...och ordentligt ont i baken då vägarna är mkt skumpiga..Fick stanna flera gånger och sträcka på oss och dricka vatten...värmen är grym nu. Sägs vara 38-4 i skuggan...då kan ni tänka er...

På hemvägen mötte vi också några elefanter på väg från sitt dagsverke att förflytta turister genom skogen. Detta har vi gjort 1 gång och det räcker så bra. Skumpigare får man leta efter...och backigt...rätt som det är hoppas föraren av och skall ta kort och då sitter man själv på ryggen...framåt och bakåt...åt sidan...upp och ner..man tror man skall ramla av när som helst.

Hem till en välhövlig dusch och rejält öm i bak, höfter och rygg efter vår skympiga färd. Gud va skönt med en svalkande dusch...

Svida om för kvällen och äta middag på RANN igen...vet inte för vilken tur i ordningen. Jag åt en pasta med lax och krämig sås...det var SÅ GOTT. Th var inne i köket och berömde kocken...Här är dom verkligen duktiga och TREVLIGA.

Pokespel innan sängdags och nu står det 4-3 till mig. Th knaprar in på mitt försprång...

Sova lär man ju göra i natt iallafall efter dagens utflykt.

Imorgon skall det bli dåligt väder och regn...få se vad vi hitta på då!

Ha det så hörs vi snat igen/A & Th
  • Dela med andra:    

    Skriv kommentar
    Arkivet
    Visa alla

    Senaste inläggen

    Chang Buri Hotell Koh Chang...
    12 år sedan
    Chang Buri Hotell Koh Chang...
    12 år sedan
    I sakta mak...
    12 år sedan
    I sakta mak...
    12 år sedan
    Alina fyller 12 ar...
    12 år sedan