På lördagkvällen lämnade vi Rennes bakom oss då vi hade uppfattningen att det var väntan på
lägenhet som stod för dörren och att vi inte kunde göra något. Så nu kunde vi äntligen ge oss iväg på den första riktiga semestern.
Första målet blev ett samhälle strax utanför Nantes där Laurènes har en halvbror. De hade besök och sammanlagt hade de en barnkull på 5 som aldrig satt stilla. På kvällen åt vi så klart plätter (3 är tydligen tillräckligt för en fransk mage) och sedan kunde vi krypa till sängs. På söndagen drog vi iväg på utflykt till Nantes, som för oss var på vägen mot nästa camping i Guèrande och i Nantes så intog vi en traditionsenligt pannkaksmiddag bestående av en galette (pannkaka med kött i) och en crepes (pannkaka med något onyttigt i). Sockerpannkakan blev en enligt familjens varma recommendation Salidou, vilken även kallas Creme caramel au beurre salle. Detta Salidou kan liknas vid daim eller knäck och är socker som karamelliserats med salt smör. Det salta smöret är typiskt för regionen och det är så salt att kan kan känna saltkristallerna när man brer mackan.