Stöd Ukraina

Lisen_ms blogg

Lördag 2 December 2006

Penang

Så har vi nu varit på Penang sedan i onsdags. Vi bor på Bayview City Hotel i Georgetown, ett hotellval vi inte ångrar, kanske lite slitet här o var för ett fyrstjärnigt hotell, men fantastisk service, trevliga människor. Bra pool o jacuzzi med fri tillgång till handdukar, skönt att simma en sväng på kvällen efter svettigt strövtåg i stan, som idag. Var kväll innan har det åskat o regnat kraftigt, men inte idag (ännu så länge). Kanske är det som nån sa att regnperioden slutar efter november. Häromdan tog vi oss ut till Bayview Beach Hotell på Feringhu Beach. Eftersom vi är gäster på Cityhotellet hade vi fri tillgång till hotellets trädgård, pool och beach, även handdukar. Vi blev där hela dan o kommer nog åka dit nån dag mer.
Det lata lyxiga livet passar oss som börjar bli till åren, inga backpackers längre
;-)
Igår hyrde vi taxi med en engelska o en kvinna från Schweiz o åkte på rundtur runt ön, det var mycket trevligt. Men bäst gillar jag Botaniska trädgården som faktiskt ligger inne i stan. Rena djungeln, roliga träd o apor som kilar omkring.
Min man var här för trettio år sedan o bodde på Shangri La Rasasayang (eller hur det nu stavas) han har sedan dess pratat om Penang som paradiset på jorden, kanske är han lite förundrad över hur paradiset har kommersialiserats sen sist. Idag har vi köpt färjebiljett till Langkawi, dit vi åker på onsdag. Har också bokat hotellrum där får se hur det är.
Maten på foodstalls nere vid havet har varit fantastiskt god o billig. Hotellmaten har vi också provat på, ingen höjdare, det var steamboat dvs man skulle plocka åt sig olika grejor o själv koka, iden är god men vi blev inte så förtjusta allt smakade lika dant oavsett vad vi petade i, kött eller fisk.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Wien
17 år sedan
Nästa resa planerad
17 år sedan
Langkawi
17 år sedan
Penang
17 år sedan
Resor
17 år sedan