I morgon söndag är det Portela som gäller. Aeroporten i Lissabon.
Först ner till en Hub och sedan ny flight.
LH hade bra rabatter och ger också STAR-points.
Därifrån sedan med Aero-Bus 91, € 3,35 in till staden. Biljetten gäller sedan resten av dagen på bussar, metro och Cabelcars.
Metro från Aeroporten in till city är under byggnad men ännu inte färdig.
Om det inte är strejk.
Portugal har ju också överskridit sina inkomster.
Skall det bli besparingar ligger strejker nära. Få vill betala skatt eller få sin pensionsålder sänkt. Får bli
bilhyra i så fall.
Bör inte ta mer än 25 min till
hotellet som ligger centralt med utsikt över Parque Eduardo VII. Också nära Metro, Picoas. Ett välrenommerat hotell med inte för många rum och en uppskattad frukostbuffé.
Första kvällen blir det nog någon krog i närheten, helst då med Fadomusik.
Kommande dagars program är beroende av hur vädret blir.
Nu säger prognosen 17°C på dagen, 8° på kvällen och 6° på natten.
Finns tillräckligt mycket att ströva omkring och se i gamla centrala delen. En tur runt med spårvagn 28 eller 12 ger bra stadskännedom.
En fin dag blir det iaf tåget ut till Cascais vid kusten (Lisboa ligger en bit in vid floden Tejo).
Kolla runt i fiskehamnen och sedan festa på ostron och andra skaldjur. Kanske en megatallrik Cataplana. Allt självklart med en Vinho Verde.Det spritsiga vita vinet.
Lokala medelhavs-"läckerheten" Bacalhau fick jag nog av lukten då den hänger på tork i fiskelägren på Lofoten.
Räcker tiden till så till Sintra på hemvägen.
Resten av tiden får bli öppen för improvisationer. Det dyker alltid upp något intressant vid kontakten med lokalbefolkningen.
Vaniljbakelsen på Antiga Confeitaria De Belém kan jag avstå ifrån.
En av avsikterna med denna resa är också att reka litet för en kommande resa.
Då med
hyrd bil från Lissabon upp utefter kusten mot norr. Inte söderut till till
charterns badgetton.
Följa kusten med avstickare in i landet till Pousador, slott och kloster och vingårdar.
Nästa vecka får vi se hur det blev.
Samma temp som borta "hos oss"
Låter som ni ska ha det riktigt trevligt.
De så kallade gröna vinerna (Vinho Verde) är typiska och unika för Portugal. Det är emellertid inte, som man kan tro, gjorda på gröna druvor, utan kallas så därför att de skall drickas när de är unga. De görs också på druvor som inte har så hög sockerhalt och är lätta och friska och vita, inte gröna, till färgen (ett fåtal röda viner gjorda på Vinho Verde finns också).
Intressanta att smaka, men tillhör inte mina favoriter gällande viner.