Lämnade ett kallt Arlanda tisdagen den 4 december och landade i ett nollgradigt grönt Salzburg. Vi åkte sedan buss till
Bad Gastein som ligger på 1080 m och det blev allt vitare ju längre upp vi kom. I Bad Gastein var det ca 1 dm snö och minus 3 grader. Vi blev inkvarterade på Salzburger Hof, ett trevligt
hotell. Fick ett härligt hörnrum med utsikt mot vita alptoppar. På kvällen bjöds det på ett gott julbord med allt som hör julbordet till. Nästa dag efter en härlig frukost åkte vi på julmarkad till Salzburg, där vi hade 4½ timme till att utforska stan. Det blev två cafe-besök med farligt goda tårtbitar, en korv till lunch samt några handgjorda Mozartkulor. Det var massor av juldekorationer, kransar, kulor och godsaker på julmarknaden.
När vi var på hotellet igen, så satte vi på oss badkläder och tog oss ett dopp i poolen. På kvällen så var det 5-rätters middag. Först en salladsbuffe, sedan en gudomlig pumpasoppa, en god fiskrätt, härliga ostar från trakten och Apfelstrudel med vaniljsås. Till detta vårt favoritvin Grüner Veitlinger.
Nästa morgon så packade vi våra väskor och efter frukosten så åkte vi tillbaka till Salzburg för att ta SAS-planet 13.45 till Arlanda.
Allt detta fick vi genom DN-kortet: Res 2 betala för 1! En toppenresa som Alpresor arrangerar och som även utan DN erbjudandet skulle ha varit värt sitt pris.
Nästa vecka bär det iväg Stockholm - Köpenhamn över dagen för att äta smörrebröd på favoritkrogen och se julskyltningen. Då skriver jag om det.