Stöd Ukraina

Lenils blogg

Lördag 8 Juli 2017 - Novigrad
Resealbum: Bil i Europa

Framme i Kroatien

Upp vi 7 och är klara för frukost vid 8.Trots att frukostbuffén öppnade 7:30 så är det rätt urplockat och det saknas både glas,muggar och bestick.Antagligen kom vi mitt i en skarv för precis som vi plockat till oss av det sista så börjar personalen fylla på.Vi kommer väl inte minnas det här hotellet som ett av de bästa men hoppas och är säkra på att det
blir mycket bättre i Novigrad!Resan dit börjar bra, vi sticker strax innan 9 och trafiken är lugn.Gör ett körbyte och köper vinjetter för motorvägarna i Österrike och Slovenien, knasigt nog har det ena landet 7 dagar och det andra 10 som kortaste tid, kunde man väl haft samma.Runt lunch börjar trafikproblemen vid Karawankentunneln.Långa köer och flera körfält som ska bli ett.Det tar lite tid.Sen vill vi in i Slovenien innan lunch, vi minns ett mackkcafé som var bra men det hittar vi inte idag.Hittar inte mycket mackar alls faktiskt och snart har man passerat både Sloveniengränsen och gränsen för när man borde ätit.Så till slut stannar vi och tar någon typ av varm macka med ost och skinka och till det en automatcappucino.Inte så dumt när man är hungrig.Sen blir det några mil bra flyt i trafiken innan det blir tvärstopp igen , 3-4 mil från målet,Novigrad på Istrien.De sista milen tar runt 2 timmar men när vi är framme känns det nästan som det var värt besväret.Strax innan 18 checkar vi in och rummet är fantastiskt med en fin balkong.Dessutom är det en korg full med Ritualsprodukter i badrummet så lyckan är total!Snabbt ut för en glasscup och sen en promenad runt staden innan vi köper med oss läsk, vatten och lite balkongvin.Vi har ju varit här ett par gånger förut, första gången två nätter och andra gången en natt så vi hittar men det ska bli trevligt att utforska Novigrad några fler dagar den här gången.En snabb dusch och sen ut i den härliga kvällssolen för en förhoppningsvis god middag.Det blev en av restaurangerna vid Mandrac, Sidro. Ost med tryffel för min del och sen friterade havskräftor.Mannen tog musslor till förrätt och grillade havskräftor till huvudrätt.Till det slog vi till på en flaska lokalt vitt vi som passade alldeles utmärkt.Efter middagen gick vi ner till havet och köpte varsin drink vid musikbaren.Sämre kan man ha det.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
14 veckor sedan
Tyskland igen
14 veckor sedan
Eguisheim
14 veckor sedan
Château du Haut-Kœnigsbourg
14 veckor sedan
Sightseeingdag
14 veckor sedan