Matkultur!
Den isiga kylan utgör inget hinder , när jag är bjuden på 5-rätters digustationsmiddag på en av Stockholms innekrogar "Divino". Delikata smaker, små portioner och passande viner - en fullträff för såväl öga som mun.
Meny:
- Entré: Profiteroll med tryffel och mascarpone
Skum av ägg och parmesan, parmesanchips och pancetta.
3 soretrs hembakt bröd med vitlökssmör och parmesansmör.
- Förrätt: Pilgrimsmusslor med makaroni och tryffel.
- Huvudrätt: Helleflundra "Saltimbocca" med pärlgryn och marsalavin,
Ankbröst med anklever, päron och hasselnötter.
- Mellanrätt: Parmesancrème med balsamico.
- Dessert: Blodapelsin, choklad och stjärnanis.
- Vin. Mediterra ,Poggio och Tesoro, Toscana - 08.
Hoppas jag fick med det hela!
När man är skönvarm, gottmätt och röd om kinden av vin, vill man gärna komma fort hem. Om logistiken fungerar, är det lätt att ta sig ifrån "Divino" till stan´s ytterområde. Men idag funkar det inte, förkylda växlar på pendeln. Väntan blir lång på Karlbergs station. Fryser.
Vill hem och smälta maten.
Den något försinkade födelsedagspresenten "Gourmetmiddag för två på en av
Sveriges bästa restauranger" är hämtad från en liten bok, som heter Smartbox.
"SMARTBOX. Förgyll två personers vardag eller helg med en flerrätters gourmetmiddag på en av Sveriges bästa restauranger. Smartbox White Guide är en smakfull present till någon som uppskattar god mat"
(Smartbox hemsida).
Man kan själv välja restaurang utifrån utbudet.
Jag valde "Divino", snygg inredning, bra läge och 5-rätters med vin!!
ohhhhhhhhhh låter bara så ljuvlig! Tänk att kunna komponera en sådan!
Ibland när man först tycker att portionerna är så små... då är det till att njuta riktigt ordentligt! Och sen efter alla dessa rätterna plus dryckerna.):):) så kan jag förstå att du/ni var nöjda!
Maten lät god. Vinet hade jag hoppat.