Stöd Ukraina

Gullans blogg

Måndag 9 April 2007

Apoteket nasta - eller??

Toms feber har gatt ner och han ha bara lite ont i halsen. Vara soleldar har falnat och allt borjar bli som vanligt igen. Igar kvall befarade vi att Toms halsont var Halsfluss efter som han var ganska dalig och valdigt ont i halsen. Men med mycket vatten, ett par alvedon och lite vatskeersattning (tack Maran) sa verkar det som om han piggnat till och ingen penicillin behovs.

Foresten sa blev det lite intressant med Toms halsont for jag gav mig ut igar kvall pa jakt efter apotek och for att se vad de kunde erbjuda. Apoteket jag hittade lag pa 5 av och hade verkligen allt mojligt. Bl a vitaminer, viagra, somnpiller, lyckopiller och ...penicillin, 800 tabletter (eller om det var styrkan pa dom) for 130 pesos. (billigt;-) Allt utan recept naturligtvis. Det fanns tva sorters penicillin att valja pa, ett for halsen och ett for annat stalle som jag inte riktigt forstog. Han pekade lite har och dar. Killen bedyrade att det var "det basta medicinen i stada". Ni tror sakert att jag kopte.... men tokig kan jag nog vara men inte dum;-) Insag att det kanske inte var sa klokt att stoppa i Tom de har tabletterna. Fick ocksa en flashback till ett dop som vi var pa precis innan vi akte dar jag pratade med min brorsdotters svagerska som ar lakare. Hon sa med pondus i rosten - att det var att rekommendera att ta vaccin innan vi akte till Mexico och bara tanken pa vad hon skulle saga nar vi kommer hem och berattar om penicillin inkop i Mexico gjorde att jag stegade ut ur apoteket och lyssnade pa gatumusikanterna i stallet;-).

Pa forra hotellet, bodde tva svenskar. Tjejen dar fick halsfluss och var tvungen att tillkalla lakare. Hon berattade att en lakare hade dykt upp brevid hennes sang givit henne en stor spruta i hacken och sagt - up and run, up and run. Och mycket riktigt efter en timme hade febern varit borta och halsontet borjat lagt sig. Undrar vad det var i den sprutan;-)

Hur som helst behover vi nog inte nagon lakare. Skont. Men Vi vilar idag ocksa. Det blir bad vid hotellet och ingen utflykt som vi egentligen tankt. Men vi hinner. Annu en hel vecka kvar. Tom har dessutom kommit pa att han kan rita och teckna sa nu ritar han fran morgon till kvall. Konstverk av olika de slag. Tank vad som hander nar man maste ha lite trakigt ibland;-)

Fick precis ett sms fran ett par kompisar i Sthlm. De gav en vink om vart vi reser nasta gang. De packar for att flytta till Katar. Det kallar jag aventyr. Lycka till!

//Therese
Dela med andra:    

Kommentarer
Maran säger:
Snö.. Snö... täckte marken när vi vaknade på annandag påsk. Min stackars pensé hängde som, ja jag vet inte vad. Under dagen snöade det lite mera, så ja, är det giltigt att räkna de alla, så har vi 3-4 starurar avklarade. Tyvärr ligger det ännu kvar i någon blaskig form. Skönt att Tom har blivit bättre, sånt skräp går här hemma också. Sola nu lugnt och försök inte fuska med solkrämen. Hasta luego
Postat 2007-04-10 21:48  Anmäl
Ira säger:
Den bästa medicninen i staden, vilken tur att du inte råkade peka på fel kroppsdel. Det kunde ha blivit vad som helst. Men visst måste det kännas otroligt att stå inne i ett apotek, "typ" 0ch bara vraka och välja vilket man vill tror på. Tacka vet jag nog Svenska apotek, strikt, ording och lagligt. Må så gott nu. Kram från Kattis.
Postat 2007-04-10 19:14  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet