Mat

Av Bengtar
12 mars 2009 19:11
Visningar: 831
Helt nyligen har jag varit i Singapore.
Tre veckor.
Tre kvällar åt vi hemma hos min dotter.
Återstoden ute.
I Singapore finns hela världens utbud på mat. Från köttbullar med rårörda lingon (Ikea) till alla asien kök.
I Singapore dominerar människor med kinesiskt ursprung, (70%).
Därav finns det naturligt vis mycket mat med kinesiskt ursprung. Det indiska såväl som det Indonesiska sätter också sin prägel på menyerna.
Dessutom kan man hitta alla väsentliga europeiska kök där.
Under min vistelse där fick jag tillfälle att smaka/ prova delar av Singapores matsedlar.
Man kan välja mellan de enkla food - courtsen till de mest exklusiva restaurangerna, allt efter portmonnäns storlek.
Det som fick mig mest intresserad av att återkomma till är nog Vietnamesisk mat, då i synnerhet dess dip och såser.
Den Indonesiska husmanskosten upplever som jag väl balanserad och smakrik med sin sparsamma användning av koriander.
Den indiska är häftig.
Sen åt jag japansk supergott, Thailändsk traditionellt från norra delen med influens från Kina. Mycket gott.
Ett antal gånger var vi och åt på enkla Food - courts. Där finns alla väsentliga asiatiska kök. Oftast väldigt gott, och billigt.
Dessutom finns det minst tio Mackedonkan om man vill vara säker.
Och, en stor finess i Singapore.
Kaffe på riktigt.
Då slipper man "nära döden upplevelser".
Av Mpc
12 mars 2009 19:30
Den Indonesiska husmanskosten Rijsttafel stavas så den är god . Har annars smak mat i från dom flesta länder du tar upp här utom Vietnamesisk mat håller me dig att den indiska matt är mycket god väll smakande .