Castiglione della Pescaia och Rom

4 juni 2009 12:27
Visningar: 856
Hej!

Vi ska åka till Castiglione della Pescaia i juli sedan Rom. Undrar om någon har varit i just castiglione och vet något om dagsturer till Elba?

Ser att många har många bra förslag om olika restauranger. Undar nu om någon kanske har en lista på de olika pastasorterna, kött/fiskrätter, helt enkelt, hur man beställer så att man inte bara får t.ex en köttbit utan även tillbehör m.m!

Allt är till hjälp :-D

//Julia och Sam
Av Rikset
6 juni 2009 15:00
Hej,
Ser att jag skickade svaret direkt till dig/Tigerpearl istället för i forumet. Har inte så mycket mer information än det du redan fått. "Ba¨non" heter Nettuno (ej Neptuno). Ligger mitt i Castiglione nere på stranden. Antingen hyr man solstolar av dem eller så kan man vara på den "fria" plätten bredvid innan nästa "ba¨no" kommer. Luncherna på Nettuno är grymma. Svenska damer som driver det. Prata med Eva eller Elisabeth så kan de säkert tipsa er vidare om fler restauranger etc i staden. De är mycket vänliga.
Har ni tillgång till bil skall ni definitivt åka upp till Tirli (ligger ca 30 minuter med bil). En härlig bergsby med fantastisk utsikt och flera bra restauranger. Vildsvin skall ni prova att äta där.

Vi fortsatte från C till Rom innan vi åkte hem. Bodde tre nätter på Best Western Mondial (via Torino 127) och det var bra. 7 minuters promenad från Termini stationen. Nära till annan t-banestation också vilket vi använde oss av. Annars är det promenad avstånd till de flesta sevärdheter från hotellet. Bra, lugna, rymliga, luftkonditionerade rum och bra frukost, hyfsade priser

Nära hotellet, längst ned på Via Napoli mot Via Cesare Balbo, ligger en jättebra restaurang (max 5 min promenad). Ligger på höger sida och nere i en källare. Bara ingången syns utefrån. Bra priser, super service, väldigt god mat och efter vad jag kunde förstå av övriga gäster, något av ett lokalt stamställe. Kommer inte ihåg namnet bara men är ni på rätt gata går det inte att missa och jag rekommenderar det varmt.

Ha en skön resa
6 juni 2009 21:13
Hej Julia och Sam. Ni har fått utomordentliga svar, så jag kan ju ta det där med matbeställningar. En italiensk måltid består av antipasto, primo piatto, secondo piatto och dolce.

Antipasto (= före måltiden), det är du knaprar i dig medan du väntar på maten. Det är en tallrik med litet smått och gott, t ex salami, ost, oliver, skinka, bruschetta (rostat bröd) med tomater.

Så vidtar Primo piatto (= första tallriken) och det är som regel pasta.

Så kommer du till secondo piatto (= andra tallriken). Beställer du då kött, får en du en köttbit och ingenting annat. Vill du ha något tillbehör till köttet, får du beställa contorni (= sidorätt) som kan vara potatis, sallad och diverse olika grönsaker. Det är bara att välja en eller flera.

Dolce är efterrätten.

Om du är på ett ställe där du får in hela rubbet på en tallrik (kött, pommes frites med mera) kan du vara helt säker på att du har hamnat på ett riktigt turistställe.

Mycket mat? Ja, jag brukar nöja mig med delar av menyn. En antipasto kan man exempelvis dela på två. Även contorni. Pastan kan man hoppa över. Osv. Förr i tiden sågs det med oblida ögon men numera är det helt OK.

Smaklig måltid! / Frej
6 juni 2009 21:45
Trodde frågan var ett skämt först...
6 juni 2009 21:57
Citerat från busylizzy:
Trodde frågan var ett skämt först...
Ja, Busylizzy, men har man inte varit i Italien tidigare så kan de här turerna med olika rätter vara litet knepiga. Och som du ser tog jag frågan på fullaste allvar.