Vegetarian i Thailand?
Hej!
Jag ska åka till Thailand för första gången i februari.
Jag är lakto-ovo-vegetarian, och undrar hur det funkar i Thailand?
Jag har förstått att det finns ett mycket stort utbud av vegetarisk mat. Men hur är det med dolda animalier i maten? Köttbuljong, ostronsås och så vidare.
Och finns det en förståelse hos restaurangpersonalen om man förklarar att man är vegetarian? Är de insatta i vad det innebär att vara vegetarian i Europa?
I vissa länder jag besökt har jag t.ex. blivit bjuden på korv, eller fisk, när jag sagt att jag inte äter kött.
Med vänliga hälsningar
/Ylva
Jag ska åka till Thailand för första gången i februari.
Jag är lakto-ovo-vegetarian, och undrar hur det funkar i Thailand?
Jag har förstått att det finns ett mycket stort utbud av vegetarisk mat. Men hur är det med dolda animalier i maten? Köttbuljong, ostronsås och så vidare.
Och finns det en förståelse hos restaurangpersonalen om man förklarar att man är vegetarian? Är de insatta i vad det innebär att vara vegetarian i Europa?
I vissa länder jag besökt har jag t.ex. blivit bjuden på korv, eller fisk, när jag sagt att jag inte äter kött.
Med vänliga hälsningar
/Ylva
På turistorter finns det alltid restauranger som erbjuder vegetarisk mat - kolla i Lonely Planet och googla på vegetarisk mat + orten du är i.. På vanliga restauranger kan man inte vara helt säker - det är fisksåsen som spökar, de använder ju ofta fisksås istället för salt.
Använd appen happy cow som finns för både Android och iOS!
Det finns faktiskt massor av thailändska vegetariska restauranger, de riktar sig inte till turister och det är därför ganska lätt att missa dem. Och de är svårare att hitta i turistområden. Men ser du en restaurang som har skylten เจ (jay/jej) och oftast är gul/rödmålad, då är det bara att käka på! Mycket av maten ser ut som kött, men är imitationsprodukter. En dålig grej är dock att เจ -restauranger ofta stänger ganska tidigt på dagen.
Det finns faktiskt massor av thailändska vegetariska restauranger, de riktar sig inte till turister och det är därför ganska lätt att missa dem. Och de är svårare att hitta i turistområden. Men ser du en restaurang som har skylten เจ (jay/jej) och oftast är gul/rödmålad, då är det bara att käka på! Mycket av maten ser ut som kött, men är imitationsprodukter. En dålig grej är dock att เจ -restauranger ofta stänger ganska tidigt på dagen.