Ta med vin till Thailand?

Av Flow
24 okt. 2008 09:23
Visningar: 15195
Någon som vet hurdant vinet är i Thailand? Har hört olika, både att det går o få tag i bra vin där, och att man helst ska ta med från Sverige..
Funderar på att ta med en BB o packa i resväskan (mkt plastpåsar runt) eller är det bättre o köpa på Arlanda och ta med i handbagaget?
Inte ett stort problem utan bara en undran ;)
Av Mpc
24 okt. 2008 09:33
Det går bra att ta med sig BB vi brukar ta vars två då vi åker vars två kan låta mycket men vi är ju borta en månad men vi köper vårt vin på systemet o sen packar vi ner dom i vars en väska det har vi gjort många gånger själv så tycker jag att man inte kan köpa dom bästa viner i thailand om man nu åket till Phuket eller krabi samt ko Chang eller ko lanta med mera. Utan villa man ha bra vin så ta med er vin hemi från
Av Bengtar
24 okt. 2008 09:59
Vin finns att köpa.
Inte billigt.
Seven Eleven har hyfsad sortering av diverse BB osv, ungefär samma kvaliteter som på bolaget.
Pris ungefär som på bolaget plus lite grann.
Vin av hög klass är dyrt.
Bästa köp är Gin.
Av Sugus
24 okt. 2008 10:06
Om jag skulle till de större destinationerna så skulle jag aldrig släpa på vin, finns att köpa lokalt och som tidigare nämnts så är priserna ungefär som hemma. På restaurang så är priserna något lägre, glöm inte att fråga efter kylare eftersom de röda vinerna ofta förvaras utan kyl. Ni kan också prova lokala viner intressant men inte särskilt gott!
Av Sierra
24 okt. 2008 10:18
För ett hyfsat franskt vin på restaurang får du betala ca 800 THB (160 SEK). Det är alltså något billigare än om du köper på krogen i Sverige.
Av Flow
24 okt. 2008 18:11
Tackar för info!!!
Av Marilcj
29 okt. 2008 13:54
Man impoterar viner från de flesta länderna till Thailand & ett bra vin på restaurang kostar som det gör på systemet här hemma!

Att man tycker att vin är dyrt där nere är ju för att allt annat är så billigt!
Vi brukar ge runt 100 skr / fl på rest och 80 i snabbköpen, så det blir Sverigepriser (köper inte rödvin under 80 kr hemma).

Senast testade vi ett inhemskt vitt vin och det var inget större fel på det, torrt & gott, börjar dyka upp små vinodlingar även i Thailand!
Av Charina
29 okt. 2008 17:34
Sippar just nu på en halvtorr riesling... *mmmm*
Går det att få tag i där nere?
30 okt. 2008 00:37
Vin och pris är annars alltid intressant... Folk betalar gladeligen 300 spänn för en 70-kronorsflaska på krogen men lägger sig helst inte över 100 kr på Systemet.
Av Joakimn
30 okt. 2008 08:39
Thailand... Idag är resandet i Th så utvecklat så att resandet i Canarieöarna
framstår som primitivt..Detta gäller också varor i landet.. Allt kan köpas i turistområdena
och dit åker 95% av resenärena. Om ni skall utanför dessa områden o rentav uppleva något
samtidigt som ni vill ha ert västerlänska vin med er så ta med en BB. Th har ingen vinkultur.
Detta står vi västerlänningar för..lika med kaviar,köttbullar ect. I Th så lever man egentligen på
ett Asiatiskt sätt..Prova på detta är mitt råd.
30 okt. 2008 11:05
Citerat från joakimn:
Thailand... Idag är resandet i Th så utvecklat så att resandet i Canarieöarna
framstår som primitivt..Detta gäller också varor i landet.. Allt kan köpas i turistområdena
och dit åker 95% av resenärena. Om ni skall utanför dessa områden o rentav uppleva något
samtidigt som ni vill ha ert västerlänska vin med er så ta med en BB. Th har ingen vinkultur.
Detta står vi västerlänningar för..lika med kaviar,köttbullar ect. I Th så lever man egentligen på
ett Asiatiskt sätt..Prova på detta är mitt råd.
Så rätt du skriver.
Av Mpc
30 okt. 2008 12:43
Håller del vis med Joakim och Ingmar att thailand inte har något vin kultur men det går att få tag i bra viner där nere men jag tycker inte att dom är lika bra som vår svenska viner har själv provat med att köp en fl. O gör det inte fler gånger utan då tar jag/vi med oss hem ifrån i stället gillar argentinska o Italienska viner ock dom hittar man inte där ner vad jag kan minnas Åtminstone inte argentinska viner
Av Razy
30 okt. 2008 13:14
När jag såg frågan, trodde jag först att den var menad som ett skämt. Nej, Flow, skit i BiB-en. Tag språnget. Ät och drick vad landet erbjuder. Glöm för ett par veckor helt västerländska vanor, västerländsk mat och västerländsk dryck. Det är en del av resandets tjusning och för mig vad resande handlar om.
Av Flow
30 okt. 2008 19:56
Det man inte vet det frågar man om ;)
Tar med mig och kommer även prova vin därborta,det ena behöver ju inte utesluta det andra.

Återigen Tack för alla svar!!
Av Mape
31 okt. 2008 17:30
Citerat från joakimn:
Thailand... Idag är resandet i Th så utvecklat så att resandet i Canarieöarna
framstår som primitivt..Detta gäller också varor i landet.. Allt kan köpas i turistområdena
och dit åker 95% av resenärena. Om ni skall utanför dessa områden o rentav uppleva något
samtidigt som ni vill ha ert västerlänska vin med er så ta med en BB. Th har ingen vinkultur.
Detta står vi västerlänningar för..lika med kaviar,köttbullar ect. I Th så lever man egentligen på
ett Asiatiskt sätt..Prova på detta är mitt råd.
Tack för den joakimm,det bästa jag läst på "Diskuterat" på mycket länge.
31 okt. 2008 18:19
Citerat från flow:
Det man inte vet det frågar man om ;)
Tar med mig och kommer även prova vin därborta,det ena behöver ju inte utesluta det andra.

Återigen Tack för alla svar!!
Flow, ett tips, pröva inte thailandsvinet, varken det röda eller det vita.
Vi var inne i Pattaya och köpte Chilevin av god smak, kostar som någon sa lite mer än hemma, men jag tycker inte det är värt besväret att ta med hemifrån.
Av Bengtar
31 okt. 2008 19:11
Citerat från mape:
Citerat från joakimn:
Thailand... Idag är resandet i Th så utvecklat så att resandet i Canarieöarna
framstår som primitivt..Detta gäller också varor i landet.. Allt kan köpas i turistområdena
och dit åker 95% av resenärena. Om ni skall utanför dessa områden o rentav uppleva något
samtidigt som ni vill ha ert västerlänska vin med er så ta med en BB. Th har ingen vinkultur.
Detta står vi västerlänningar för..lika med kaviar,köttbullar ect. I Th så lever man egentligen på
ett Asiatiskt sätt..Prova på detta är mitt råd.
Tack för den joakimm,det bästa jag läst på "Diskuterat" på mycket länge.
Du milde!
Resande till Canaria primitivt? Inte då.
Resande till ett land hitom Malaysia överlägset Canaria för att det är mer utvecklat?
Har ni båda varit på Canaria de senaste åren?
Står det månne stilla där?
Om jag vill käka köttbullar hitom Malaysia för att det kan vara gott så gör jag det.
Om jag vill äta mat från Korea, Indonesien, Kina, Vietnam eller Thailand hemomkring så gör jag det.
Vare sig krogen ligger i Mjölby, Linköping, Köpenhamn eller Trysil.
Bejaka maten i österlandet är ju så självklart.
Men det kan faktiskt vara trevligt att som avbrott få något annat.
Det öppna sinnet ger den moderne nutidsresenären alla möjligheter, det bejakar jag.
Framtiden är nutid.
Av Razy
1 nov. 2008 15:57
Absolut Bengtar! Att resa med ett öppet sinne är A och O. Och måste någon gardera sig för katastrofer som att önskvärd mat och dryck inte finns tillhands i österlandet, så tag med några liter vin, Löfbergs lila och Kalles kaviar hemifrån. Inget fel i det. Dock inget jag själv skulle praktisera. 2-3 veckor med annorlunda mat- och dryckesvanor är nog så stimulerande.
1 nov. 2008 19:16
Citerat från bengtar:
Citerat från mape:
Citerat från joakimn:
Thailand... Idag är resandet i Th så utvecklat så att resandet i Canarieöarna
framstår som primitivt..Detta gäller också varor i landet.. Allt kan köpas i turistområdena
och dit åker 95% av resenärena. Om ni skall utanför dessa områden o rentav uppleva något
samtidigt som ni vill ha ert västerlänska vin med er så ta med en BB. Th har ingen vinkultur.
Detta står vi västerlänningar för..lika med kaviar,köttbullar ect. I Th så lever man egentligen på
ett Asiatiskt sätt..Prova på detta är mitt råd.
Tack för den joakimm,det bästa jag läst på "Diskuterat" på mycket länge.
Du milde!
Resande till Canaria primitivt? Inte då.
Resande till ett land hitom Malaysia överlägset Canaria för att det är mer utvecklat?
Har ni båda varit på Canaria de senaste åren?
Står det månne stilla där?
Om jag vill käka köttbullar hitom Malaysia för att det kan vara gott så gör jag det.
Om jag vill äta mat från Korea, Indonesien, Kina, Vietnam eller Thailand hemomkring så gör jag det.
Vare sig krogen ligger i Mjölby, Linköping, Köpenhamn eller Trysil.
Bejaka maten i österlandet är ju så självklart.
Men det kan faktiskt vara trevligt att som avbrott få något annat.
Det öppna sinnet ger den moderne nutidsresenären alla möjligheter, det bejakar jag.
Framtiden är nutid.
Sa du Mjölby??
Ingemar
Av Bengtar
1 nov. 2008 20:22
Om jag sa Mjölby?
Jajamän.
Du vet, där kråkorna flyger på rygg!
För att slippa se!
Bengt
Av Bengtar
1 nov. 2008 20:59
Citerat från razy:
Absolut Bengtar! Att resa med ett öppet sinne är A och O. Och måste någon gardera sig för katastrofer som att önskvärd mat och dryck inte finns tillhands i österlandet, så tag med några liter vin, Löfbergs lila och Kalles kaviar hemifrån. Inget fel i det. Dock inget jag själv skulle praktisera. 2-3 veckor med annorlunda mat- och dryckesvanor är nog så stimulerande.
Humor!
Det finaste av allt och tyvärr en bristvara på denna sajt.
Tack.
Själv föredrar jag Zoega och Ejderns.
Förra gången jag var i landet hitom Malaysia blev Zoega (Mollbergs blandning) uppskattat av personalen där vi bodde.
Att vara extrem åt ena eller andra hållet gagnar ingen.
Det finns inga måsten 2008.
BiB kan vara kanon för en del resenärer och Kalles kaviar för andra. Så bra då!
Mackedonka finns överallt, so what?
Jag är inte alls säker på att en österlänning skulle lovsjunga öländska kroppkakor eller skånsk äggakaka.
Då kan det ju vara bra att den personen kan få "hemmakrubb" här.
Om en svensk resenär tycker det är bra med köttbullar på Koh Lanta så är det ju jättebra att det finns.
Var är problemet?
Inte hos resenärerna som är öppna sinnet i alla fall.
Bengt
Av Razy
1 nov. 2008 22:55 (redigerad)
Citerat från bengtar:
Humor!
Det finaste av allt och tyvärr en bristvara på denna sajt.
Kanske inte just kroppkakor men väl paltbröd och hackkorv.
Jösses, humor ja. Det är nog farligt litet varstans. Dessutom var jag korkad nog att tro att hela tråden var ett skämt. Så är det när man lever med en kappsäck som rymmer tandborsten + ytterligare några pinaler. Se där, det straffade sig direkt.
För övrigt BiB-ar med mera, för mig ett icke existerande problem.
För andra deras ensak.
Ändå - ett samtalsämne. Kanske.
2 nov. 2008 00:25
Jag ser det väl så här... Skall man vara borta en månad eller något ditåt så är det bara att leva på vad landet ger. Skall man bosätta sig någon annanstans så är det guld värt att äta något svenskt då och då.

Under mina år i Australien fick jag ett enormt sug efter saltgodis (gick inte hem bland Ozzies), sill (likadant där men mina kinesiska vänner och bekanta gillade det, framförallt matjes) och akvavit. Resten kunde jag vara utan eller hitta hyfsade substitut till.

Yabbies på svenskt vis funkade bra till kräftskivan.

Just (bra) vin har jag däremot svårt att vara utan, finns bara dåligt är jag hellre utan. I Oz funkade det jättebra och på Cuba har de en stor import av spanska viner.
Av Razy
2 nov. 2008 11:03
Jo, en sak till bara. En onödig förklaring kanske, men ändå. I min lilla kappsäck har jag ett specialsytt fack för mitt extra emaljöga. Det var nämligen så att jag länge och väl funderade över om man tog BiB-en till krogen i Thailand. Att vara enögd ger huvudbry, det ska ni veta. Rätt mycket. Enögd alltså, rätt mycket.
Av Hkn
2 nov. 2008 22:10
Hej Flow, du måste verkligen gilla vin. En sak bara:

Om du har vätska i ditt incheckade bagage och flaskan/boxen går sönder – så kan du bli ersättningsskyldig om ditt dricka rinner ut och förstör annat bagage. Vad som är tillåtet och inte varierar lite mellan bolagen, men de flesta flygbolag menar att det helt och hållet är ditt ansvar att packa så att ingenting i din väska kan påverka någon annans väska.

Ungefär så här brukar de skriva:
"Alcohol (wine and liquor) in checked baggage must be securely packaged in a leak-proof bag with adequate professional packaging designed to fit the proportions of the bottle to prevent breakage."

Gillar inte att måla fan på väggen, men jag skulle avstå från bag-in-box-tricket. Har själv exporterat sprit till USA och av de ungefär 60 provflaskor vi skickade blev 5 glaskross på vägen, trots att vi packade noga och enligt alla bestämmelser.

Mina 50 cent,

:: h ::

PS. Att det sedan vore lite otrevligt att upptäcka att hela den egna packningen simmar omkring i rödvin efter landningen... (well, you get the idea)