Resekompis till Asien / Nya zeeland Jan?

11 nov. 2006 19:47
Visningar: 126
Hallå där!!
Är du i samma sits som jag att du vill ut och resa till Asien och Nya zeeland men har ingen att åka med?
Då vill jag gärna att du hör av dig..
Är du en person som vill upptäcka nya platser, träffa folk, ö luffa eller bara vara och leva livet :)
Då får du mer än gärna höra av dig och berätta om dina resplaner eller bara ge tips på resor.

Ha det bra nu och hör av dig!!!

Hälsningar Philip
Av Marika
28 nov. 2006 12:14
Missa inte ett stopp på Bali på din resa! Kan rekommedera badorten Sanur som ligger ca. 2 mil från Kuta Beach. Åk också några dagar till konstnärsstaden Ubud som verkligen är mysig och värd ett besök. Resan till Ubud går genom risfält och bananplantage, genom små hantverksbyar (varje by sysslar med ett hantverk, tex. stenhuggeri, träsnideri osv.). På plats i Ubud tycker jag att du ska besöka "Monkey Forest" som är en annorlund och kul upplevelse - men håll hårt i värdesaker för aporna är fräcka!

Passa också på att köpa silversmycken på Bali. De har otroligt fina arbeten till väldigt låga priser. Vi tog en guidad tur till vulkanen Gunung Agung (eller liknandeI) och på vägen dit stoppade vi vid en juvelerar"fabrik" och fick se hur de arbetade och även köpa till förmånliga priser.

Ta också en båttur med Speedboat (4 st 200 hästars motorer i baken) till Nusa Penida oc Lembongan Island. Det är en dagstur som börjar med att man på båten tilldelas en regnponcho... och när de startar motorerna och börjar köra fattar du vad du ska ha den till. Man flög på vågorna och vattnet form igen sprutade - en kul adrenalinkick! Väl framme bjöds vi på mat med underbarutsikt inna vi åkte till nsäta ö och besökte byn där vi fick en rundvandring. Intressant!

Ps! Stränderna är finare i Thailand så är du bara ute efter sol och bad ska du inte åka till Bali.

hr för övrigt en webbutik som säljer reseguider på film (ex. Thailand, Malysia & Laos, Australien, Nya Zeeland + ca. 50 titlar till) så vill du resa till något ställe för en förhandstitt på vad resmå¨let har att erbjuda, vad man inte bör missa, vad man kan skippa, info om lokala seder och bruk m.m m.m. - hör av dig så ska du få webbadressen till min butik (får inte göra reklam här...)

Trevlig resa!