Resa runt i 3 veckor - Singapore - Malaysia - Bali

Av Emeliev
22 sep. 2016 23:06
Visningar: 1050
Hej alla!

Jag och min kompis bestämde hos för att dra nästa sommar, mellan juni-juli i drygt 3 veckor i Sydostasien. Bali är ett självklart val och vi tänker ta en tripp över till Gili-öarna och dyka. Men vi tycker att det kan bli lite långdragit att befinna sig på samma ställe, därför lutar det nu mot Malaysia och Singapore.

Planen är att vara kanske 8 dagar i Bali, 2-1 dag i Singapore och 7 dagar i Malaysia. Låter det rimligt? Vi vill inte festa, utan mest upptäcka mycket - dyka, se risterasser, bada, djurliv osv.

Vilket område i Malaysia skulle ni rekommendera att åka till och hur ska vi isåfall ta vår rutt? Hur mycket kan det gå åt på allt som allt förutom flyg och bussar (mat, dykcertifikat, boende) under den här perioden? Vi tänker inte leva "lyxigt", utan tänker spendera det mesta på upplevelser och dykning.
23 sep. 2016 14:05
Om ni vill ha bra dykning i Malaysia så är det väl först och främst Mabul och Sipadan som jag kommer att tänka på. Då ska ni ta er till Borneo, den östra delen av Borneo, Semporna med omnejd. Flyg till Borneo går ifrån KL så det är inga problem.
Boenden där finns allt från en filt med loppor under ett regnskydd till lyxhotell, så det är bara att välja vad man vill ha. När jag var där 2011 så bodde jag för runt 150 SEK natten på ett ställe, så det är inte omöjligt att hitta något billigt.
23 sep. 2016 15:44
I Singapore skulle vi rekommendera China Town. Billigt att bo och äta. Ganska nära till Boatcay med alla sina matställen och sedan Marina Bay, som man inte får missa. Vi var också på Perhentian Islands och bodde på stora ön på Coral Bay Resort. Man bor i "djungeln" bland apor, flygande hundar och fladdermöss men bara några meter från stranden. Otrolig upplevelse! Vet inte hur dykningen är, men du kan snorkla direkt från stranden i reven bara några meter ut :). Tioman är också en fantastisk ö men vi blev totalt uppätna av sandflies och hade besvär med kliande bett flera månader efter, så smörj er med lotion som hotellen rekommenderar.
24 sep. 2016 07:30
Bali, Gili och Singapore blir nog lagom för er resa. Finns så mkt att se bara på Bali, blanda inte in Malaysia i ngn större omfattning på denna tur. Kanske 12-14 dagar Bali, 3-4 på Gili och sedan sista tiden i Singapore. Från Singapore kan ni göra en avstickare till Malaysia med buss om ni sedan känner för det. Bra dykning finns vid Gili eller norra Bali.

Vi var i somras 15 nätter på Bali och kunde lätt ha stannat längre, vi bodde då 3 olika ställen och "hann inte" med Gili eller Lombok. Efter det så avslutade vi med 6 dagar i Thailand.