Hyra bil i Florida

Av Linnlia
9 feb. 2008 17:53
Visningar: 12709
Hej,
Vi har börjat orientera oss på vår Floridaresa och ska bila runt i ca 4 veckor. Har börjat surfa på nätet for att hitta information och har några frågor angående hyra bil i Florida

Att hitta en bra bil till en bra pris verkar inte någon problem men hur funkar det med alla försäkringar bilfirmorna erbjuder?
Vilken tillläggsförsäkring ska man välja för att vara på den säkra sidan om det händer något men ändå inte kostar för mycket?
Är det bara en förare som är försäkrad? Läste någonstans att hos Alamo andra föraren ingår i försäkringen, stämmer det?

Allt info ang. bilhyra och allt tråkig pappersarbete rund omkring välkomnas

Tacksamma för alla svar.
9 feb. 2008 18:58
Hej! När vi hyrt bil i Florida har vi hyrt via Avis, och har haft självrisk eliminering, då om det händer nåt med bilen behöver man inte betala någon självrisk heller, den kan annars ligga på ett par tusen. Via Avis har det ingått en extra förare och samma försäkringar gällde självklart för båda förarna! Men alla uthyrnings företag verkar ha olika regler, så bäst att kolla med dem vad som gäller innan man bestämmer sig!

Hoppas ni får en härlig resa!!
9 feb. 2008 19:47
Vi har bokat hyrbil genom resebyrån vi bokat vår flygresa med denna gång. Holidayautos, sökte på nätet o de var klart billigast för oss iallafall som bokat en stor 8 sätes Van. Alla nödvändiga försäkringar ingår så vi slipper oroa oss om nåt händer! Folk stämmer ju skjortan av varann i det landet annars! Det blir 4:e gången vi åker till Florida o vi har haft hyrbil alla gångerna o bokat dessa genom de resebyråer vi använt oss av,även om vi flyger reguljärt!
Av Peli
16 feb. 2008 23:50
Hej,
Efter att ha hyrt bil ett 20 tal gånger i USA tänkte jag ge lite tips.

Boka bilen i Sverige då det nästan alltid är billigare. HolidayAutos funkar mycket bra. De nyttjar avtal med flera biluthyrare i USA. Alla större bolag som Avis, Alamo, National, Hertz etc. är bra och finns överallt om man behöver dem.
Se till att du tecknar självriskeliminering när du bokar. Denna kallas i USA "Loss damage waiver (LDW)". Kolla på hyreskontraktet att du signerar för LDW. Övriga försäkringar de försöker sälja till dig täcks väl av en bra hemförsäkring eller är "onödig".
Föraren måste naturligtvis ha körkort och vara över 21 år. Internationellt körkort behövs inte. förare under 25 och en andraförare kostar extra. Ska ni vara två som kör så meddela biluthyrarna så det finns med på kontraktet. Försäkringar gäller annars inte. Extraförare kostar ca 5 usd/dag extra. Föraren måste ha ett kredit/betalkort som de drar en blank slip på som deposition.

Så kort: Fram med körkort och Visa, kolla att LDW finns med, tacka nej till övriga försäkringar eller större bil och ha en bra resa.

Obs, amerikanska bagagerum är mikroskopiska. Är man inte expert på att packa resväskor i bilar så tänk på att de rekommenderade antalet väskor som får plats i en bilmodel sällan stämmer. Färre/mindre väskor eller större bil är det som gäller.

MVH
PeLi
17 feb. 2008 15:35
Du har en enastående upplevelse framför dig. Det är inte för inte som det kallas för bilens förlovade land.
Men hyr bil från Sverige. Själv hyr jag via sas.se Bonusmedlem och sedan hyr bil. Oftast mycket billigare. Sparar varje år ganska mycket på det sättet. I sommar är skillnaden 1800 kr på 16 dagar.
Av Linnlia
18 feb. 2008 13:52
Tack alla för era svar. Informationen kommer säkert att hjälpa oss!!

MVH,

Linnlia
Av Jannebo
24 maj 2010 11:33
En bra sajt att söka hyrbilar på är www.drivebooker.se dom söker bilar till bästa pris från de flesta större hyrbilsföretag över hela världen.