Highway 1 med husbil

29 sep. 2024 14:26
Visningar: 32
Hej,
I juni-juli ska vi åka ner till Kalifornien och köra Highway 1 mellan SF och LA. Vi funderar på att hyra en husbil (tänkte dock hämta den när vi lämnar SF och lämna tillbaka när vi ankommer LA). Någon som har erfarenhet av att köra den sträckan med husbil? Hur funkar det? Går det att hitta sovplatser etc.? Tacksam för all input!
30 sep. 2024 18:34
Jag kommer just hem från en 3v roadtrip i september varav 8 nätter var flyttning av en husbil åt ElMonte från Dublin SF till Denver. Vi hade hyrbil från LAX till Dublin å skulle köra 1:an upp men fick vända ovanför Cambria då det var skyltat att vägen var avstängd uppe i Lucia så vi fick ta 101 istället till Carmel/Monterey. Vägen kommer säkert att vara lagad nästa år men det har tagit flera år efter raset runt Big Sur.
Jag har kört sträckan en gång med husbil 2011 å minns att det var besvärligt att hitta ställe att stå på längs vägen. Annars brukar jag stå på WalMart eller andra större parkering, men efter 1:an finns ju inget sådant, möjligen någon camping eller RV-park.
Det finns husbilar som behöver fraktas SF-LA-LV åt uthyrningsfirmor som turister kan få transportera med visst antal fria miles å antal dagar. Här har du en länk du kan kolla vad som finns i dag, men nästa sommar dyker upp några veckor före.
https://www.rentalcarrelocation.com/
https://www.elmonterv.com/deals/one-way-specials
https://www.cruiseamerica.com/rv-rentals/rental-deals/rolling-in-to-arizona
https://www.transfercarus.com/search#