Handbagage med SAS, vad gäller?

Av Grynli
15 aug. 2013 10:52
Visningar: 16858
hejhopp,
ska åka med SAS till Spanien och läser vad som gäller för handbagage (http://www.sas.se/allt-om-resan/bagage/handbagage/) , men får inget riktigt grepp om det. Först står det handbagage 8 kg, och längre ner på sidan hittar man att man även får ha med sig "en liten laptopväska" utan extra kostnad.

Är det någon som har koll på vad som räknas som liten? och om laptopväska + det andra handbagaget tillsammans ska väga 8 kg?
15 aug. 2013 11:22
Tjena!
Det står ju precis det du efterfrågar - att du får ta med laptopväska i tillägg:

"När du flyger med oss får du alltid ta med ett handbagage ombord.
Handbagaget får väga max 8 kg och ska få plats under stolen framför dig eller i hatthyllan ombord. Du får i tillägg också ta med dig en liten handväska eller en liten väska för din laptop."

Med liten menar de ju en väska ämnad för laptoppen och att du inte skall ha den i en extrastor väska för att på så sätt komma runt regeln. Jag brukar själv ha en typ skolväska som handväska plus handbagage och det har hittills inte varit något problem på SAS. (Dock på andra där de varit strikta på endast ett kolli per person).

På SAS sida finns en jättebra livechatfunktion för just såna här frågor att ställa direkt till SAS. Klicka på Kontakt och sedan Chat.
Dagar Tider Språk
Måndag - Fredag 07:00 - 22:00 Svenska
Måndag - Fredag 22:00 - 07:00 Engelska
Lördag - Söndag 09:00 - 22:00 Svenska
Lördag - Söndag 22:00 - 07:00 Engelska
Av Annl
17 aug. 2013 13:37
När vi flugit SAS har de inte varit kinkiga med vikten på handbagaget.

Vissa andra bolag väger däremot även handbagaget....
2 sep. 2013 11:31
En liten laptopväska är en sådan som bara innehåller själva laptopen. Vissa bolag bryr sig inte så mycket och tillåter större, och har man en liten tjockare (som kanske också innehåller nån mindre pärm) så brukar det vara okej. Men det finns passagerare som tar med en laptopväska som är lika tjocka som en trolley och det är för mycket enligt reglerna. Sen är frågan om de efterlevs eller inte.
Undvik i alla fall att göra som många jag träffar på, att ta med en ryggsäck och påstå att det är din "laptopväska" bara för att du har laptopen i den.