Caribien Kryssning med start från Miami

20 aug. 2008 00:07
Visningar: 8234
Hejhej !:)
Är det någon som har åkt med denna kryssning?
Bra dåligt?
Vad händer på runtomkring båten?
Mvh Therese!
Av Ranca
20 aug. 2008 11:29
Jag kryssade med Royal Caribbean Cruises för 5 år sedan och tycker att det var helt underbart.
Började med 1 extra övernattning i Miami för att få lite ordning på jetlag och sånt.

På båten kan man göra i princip allt. Det finns olika shower på kvällarna, nattklubb, casino och barer. På dagarna pool, gym, klättervägg, minigolf för att nämna några alternativ. Vi hade 3 olika stop och då var vi och kollade runt i de hamnar som vi angjorde.

Vad man sedan kan göra är att ÄTA.... Finns hur många alternativ som helst och allt inkl roomservice (dock ej alkoholhaltiga drycker) är inkluderat.

Siktar på att kryssa igen inom en inte allt för lång framtid.
13 sep. 2008 15:58
låter ju helt underbart:) jag och min kille siktar på en kryssning nästa år!:)
Av Istap
30 sep. 2008 20:01
Jag håller med Ranca! Jag var på 11 nätters karibienkryss med Royal i julas. Helt klart bästa resan hittills, och den blir svårslagen. Jag kommer garanterat kryssa igen!
Karibien är jättehärligt. Folket trevligt och avslappnat, atmosfären är lite "rasta man" om man säger så =) Vattnet har oftast den där olagligt härliga färgen och himlen är nästan alltid blå.
På båten blir det inte en lugn stund, om man vill ha det så. Vill man inte det kan man bara slappa och låta andra göra allt jobb åt en. Det enda man behöver göra själv är att äta, som tidigare nämnts. Mat finns hur mycket som helst, i alla varianter. Som tur är finns gym och löpspår också!

// Istap
2 nov. 2008 19:33
tack för alla svar=)
när är lämpligast att åka? månad?
Av Familyb
3 nov. 2008 08:50
Har också kryssat i karibien och rekomenderar det varmt, speciellt för par, riktigt mysigt, men även hålligång om man vill ha det.

Vädermässigt skulle jag säga November eller Mars. Lycka till! Hälsningar FamilyB
13 juni 2009 12:54
Citerat från oestroem:
låter ju helt underbart:) jag och min kille siktar på en kryssning nästa år!:)
hej vi är ett par som skall åka Kryssningen Liberty of the seas den 25 Juli..
när skall ni åka??
14 juni 2009 11:06
ATT RESA PÅ KRYSSNING ÄR FANTASTISKT, FLER OCH FLER UPPTÄCKER DETTA......
Vilka öar besöker er kryssning?
Även om det erbjuds en massa program ombord på båten på kvällarna, glöm ej att gå ut och promenera på däck, njut av den milda karibiska kvällen, alla stjärnorna. Ofta framme vid fören när båten bröt vågorna kunde man se flygfiskar hoppa i vattnet. Bara sååå vackert.
Kunde jag pricka in datumen för en resa skulle jag kolla när det är fullmåne i det område jag skall färdas i och välja sådan tidpunkt. Också jättefint när man är till havs att se soluppgången, solnedgången, stå på däck och titta när båten lägger till och lägger ut från de olika
hamnarna. Oftast står man färdig vid landgången beredd att gå av när båten skall lägga till, men faktum är att det tar en rätt bra stund för båten att lägga till och innan man har fått "clearance" från de lokala myndigheterna att börja släppa av passagerarna.... Vet ej vilka öar ni skall besöka. Om St. Thomas skulle ingå i programmet och de erbjuder en extrautflykt till grannön St. John, så kan jag absolut
rekommendera den. Först minibuss på St. Thomas en kort sträcka, sedan färja över till den en liten jättefin ort på ön St. John, sedan minibuss igen till en strand där man kunde bada och snorkla. Scenerierna var bara otroligt vackra och man såg Karibien, just så som kanske många av oss fantiserar om att det skall se ut när det är som bäst. Även Jamaica är en av de öar där jag absolut rekommenderar en utflykt p.g.a. den sagolika naturen. Martha Brae River om båten lägger till i Montego Bay, Dunn's River Falls om båten lägger till i Ocho Rios.
Har jobbat på kryssningsbåtar i Karibien och Sydamerika ett antal vintrar, nog den bästa tiden i mitt liv. Härligt ombord, ofast reste vi på nätterna och hade hamnbesök på dagarna, emellanåt kunde det bli "A day at sea". Detta var ett antal år sedan.

När tajmingen är lämplig, vill jag absolut göra fler kryssningar i de farvattnen. Både i Sydamerika och i Södra Karibien, delvis även östra Karibien. Gärna med en av de båtar som är "lite mindre" om man nu kan kalla en båt med ca 1000 - 1500 passagerare för "mindre" men jämfört med andra med några tusen passagerare är den det. Vill minnas att jag tidigare hört att bl.a. Crystal Cruises och Holland America Line har "mindre" fartyg som kryssar i södra och östra Karibien.

Sommaren och hösten är Hurricane Season, den årliga orkansäsongen. Man kan ju kolla upp vilken period den infaller, och om just det området ni skall besöka med båten brukar drabbas av orkaner. Dominikanska Republiken och Kuba verkar vara de platser som drabbas oftast. Florida och andra stater längs USAs sydkust får ju också sin del av orkanerna till och från. Vi brukade komma med båten från Europa till Karibien i mitten av december. Då är som regel orkansäsongen över. Minns ett tillfälle då en orkan ändå var på gång. Kapten beslöt då att åka en omväg runt Dom. Republiken och skippa besöket i Santo Domingo för att undgå orkanen. Vi kom till St. Thomas 1 dag senare än planerat. Kunde se på den ön hur orkanen dragit fram. Sådana ev. ändringar av programmet är bara att acceptera när man är på en båt. Det är för allas bästa. Rederierna är ju medvetna om orkansäsongen och har koll på läget. De ändrar nog alla sina program
om en orkan skulle råka vara på väg i deras färdväg. Varken de själva eller rederiet vill ju att passagerarna och båten skall råka ut för obehag eller problem.

HAPPY CRUISING!

Mvh,
Tuareq