Bangkok-KL-Borneo

7 okt. 2009 14:46
Visningar: 1384
Hejsan! Den 22 november går flyget från Arlanda som skall ta mig och min pojkvän till Bangkok. Någon som har resetips? Platser vi måste se? Turistfäller man skall unvika? Alla tips är välkomna! Vi börjar våran resa i Bangkok några dagar, flyger sedan vidare till Kuala Lumpur och sedan bär det av till Borneo där dykning och djungeln står på schemat. Men vi har ca 1 vecka oplanerat, så tipstips!

MVH Jennifer
Av Hannahl
8 okt. 2009 12:49
Ett måste är Palatset inne i stan, kommer tyvärr inte ihåg namnet. Se till att ni har några timmar och ta en guidad tur, finns gratis turer på engelska. Jätte intressant att få höra historien och se alla vackra byggnader och målningar. Vår guide vi hade i december var mycket kunnig och pratade väldigt bra engelska men på Thaivis som är charmigt.
Av Joakimn
8 okt. 2009 13:40
Ehh tips på vadå?
Bangkok eller KA eller Borneo..
hur ser restiden ut..jag skulle lägga en extra vecka på borneo..sista veckan
När är ni på Borneo? ju senare desto bättre..pga efterliggande monsuner..
sipadan sidan är mer stabil än kk sidan . Stabilt blir det först i feb.Mvh/Joakim
Thailand på Puketsidan är relativt stabilt vädermässigt i slutet av nov.
Kanske till pakbara o sen ut till Boulone eller öarna i området.
Mvh/Joakim
Av Hbm
27 okt. 2009 20:32
Hej,
Tips nummer ett: Gå inte på alla som vill sälja taxi in till Bangkok City för 700 B, hugger Ni en taxi utanför terminalen som kör på taxameter kostar det max 400 B in till hjärtat av staden.
Palatset som någon tipsade om tidigare är troligen Grand Palace. Mycket sevärt och där kan man lätt spendera flera timmar. Tänk på att det är ett tempelområde, man kommer inte in med shorts och linne, ta på en sarong och långärmat av något slag, herrar bär långbenta byxor. Samma gäller även de övriga templen varav flera ligger centralt och är väl värda ett besök.
Kuala Lumpur är en pulserande storstad med massor av tokbra shopping och klart billigare än Thailand. Grand Seasons är ett utmärkt hotel med underbar utsikt över Petronas Twin Towers (om Ni hamnar på rätt sida) http://www.kl-hotels.com/grandseasons/ . Kostar rimligt för den standarden. Taxi ca 45 minuter till flygplatsen kostar under 100 kr, be hotellobbyn ropa in en taxi som kör på taxametern bara.
Sipadan är underbart dykresemål, Scuba Junkies höll på att bygga ett budgetboende på Mabul senast jag var där för ett och ett halvt år sedan, maila dem och kolla om det är klart. Mabul är fruktansvärt tråkigt kvällstid, händer ingenting. Semporna är ett riktigt råtthål men här kan man iaf samlas på kvällen och ta en öl ovh tjöta lite. Scuba Junkies boende är orehört basic och utan lyx, något bättre är att be dem boka in Er på Sipadan Inn som ligger snett över gatan. Fräschare ställe men ingen frukost, men det gör inget, det kostar någon tia på Scuba Junkies eller nått annat ställe.
Djungelturen som Ni måste ta kan med fördel bokas med Uncle Tan, de har bra billigt boende, super-otroligt proffsiga guider och skitbra organisation. De lär ha flyttat sitt djungelcamp pga av myndighetsbeslut men de är verkligen outstanding när det gäller flodutfärder, vi har åkt med dem två gånger och den andra gången var bättre än den första och då var den första supernice.

Trevlig resa!

//Henrik
27 okt. 2009 21:28
Hej Jennifer!

När ni kommer til KL så kommer ni självklart inte att missa Twin Tower, skaffa biljetter och ta hissen upp till gångbron mellan tornen.
Vill du veta hur du får biljetter eller andra tips om KL så hör gärna av dig till mig.
Titta gärna in på min sida och mitt album om Malaysia.//Ellismellis
29 okt. 2009 07:26
Hei

Bangkok er en av mine favorittbyer men byen kan fremstå som ganske kaotisk til å begynne med ettersom det er mange folk, mye trafikk, tuk-tuk sjåfører som prøver å lure deg etc. Men det er en flott by når du bare blir litt kjent med den. Her er et reisebrev som jeg har laget: http://gardkarlsen.com/Bangkok_trip_report_2007.htm

Kuala Lumpur er en by som jeg aldri trodde jeg skulle reise tilbake til men ettersom årene har gått har jeg vært der mange ganger på jobb og på ferie. Her er et reisebrev som jeg gi deg et inntrykk av byen: http://gardkarlsen.com/malaysia_kuala_lumpur.htm . Ta kontakt hvis du har noen spørsmål :-)

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder
30 okt. 2009 13:22
Hej!

Jag har varit på alla tre ställen.
Har ni längre tid i Malaysia (fastlandet) tycker jag att ni ska besöka Perhentian Islands. Otroligt vacker paradisö. Lugnt och skönt och underbar snorkling. Ni kan även ta en båt till Tenga (Robinsonön) och snorkla där omkring, eller övernatta.
Langkawi på nordvästra sidan av Malaysia är också jättebra. Finns mkt att göra och se. Ni kan t.ex. bara ligga på beachen eller ö-hoppa, besöka seaworld, the seven wells, åka cabelcar upp på berget på ön. kommer dock inte ihåg vad det heter. Men det är absolut häftigt. krokodilfarm på ön finns och massa annat.
Både Perhentian (som ligger på östra sidan) och Langkawi tar ungefär en hel dag att resa till, om ni reser med buss och båt. Annars kan ni flyga inrikes till Langkawi, då det finns en flygplats på ön.
Vart på Borneo ska ni till? Vi flög till K.K och det var väl ingen speciellt rolig stad. Ö-hoppade lite på öarna (men inget speciellt), sedan bussade vi till Sandakan och var på ett orangutang center, teplantage, hot spring och trekkade i djungeln. Fan va kul ni kommer få. :D
30 okt. 2009 13:51
I Bkk. En turistfälla är att få åka på Bkkriver för att se the food market och annat. Det var klart häftigt att åka, men det fanns fan ingen food market. Vill man se det, ska man åka väldigt tidigt på morgonen. ett tips bara!
Tiger templet norr om bkk är också en sådan turistfälla så det smäller om det. Inte värt det! Det tar en viss tid att ta sig dit för att det ska stannas och ätas (trots att man nyss har ätit), sedan ska det stoppas igen för att byta buss (men så är det ofta i asien, många "företag" som är inblandade i en och samma grej). När man väl är där får man hålla en thaiare i handen och gå runt och känna lite på tigrarna, medan de tar kort på en.
Vill ni shoppa så är MBK kul, se upp med trafikstockning mot eftermiddagen bara. Det finns en mängd med nattmarknader som kan va kul att gå på. Googla dagar för marknaderna eller hör på plats i en turistshop.
Khao San Road är också spännande på kvällen, då marknadsstånd kommer upp och försäljare på gatan. Här kan man fynda! Mycket restauranger och livemusik på barerna och det finns bra diskotek. ex. Gullivers i slutet av khao san.

KL- Se Time square. Ett gigantiskt shoppingcenter som har ett nöjesfält på typ 5 våningen. Finns berg-och dalbana med loop. Hur kul som helst. I china town finns det mycket att hitta och att pruta på. För att dricka öl, gå till Reggie Bar som ligger i China town.
Som tidigare ovan sagt så är Petronas twin tower kul att se också!
Av Jennyen
30 okt. 2009 14:03
Hej!

Jag var fyra veckor på Borneo för ett år sen.

Lite tips om ni vill: undvik att lägga tid i KK, Sandakan eller andra städer. De är alla rätt trista. Inrikesflyg är jättebilligt (om man inte får dåligt samvete av miljöovänligt resande). Var noga med att kolla mailen dagarna innan avresa OCH flygplatsen för rätt flygtid. Vi flög Air Asia som ändrade vårt flyg med 8 timmar utan att ens skicka ett mail...

Sandakanområdet: Jag rekommenderar Uncle Tans djungel camp. Googla deras hemsida. Campen är inget för den fisförnäma men det är bra organiserat och roliga guider. Bra mat, och möjlighet att köpa vatten/läsk/öl. Ta med pannlampa!! Vi fick se massor! Klart värt lilla pengen. Orangutang-centret i Sandakan är sådär. Vi fick se orangutang i djungeln och det var värt allt, men visst..roligt att vara på Orangutandjurpark också (för det var så det kändes). Uncle TAns kan hämta där och köra er till deras kontor där sedan camp-turen utgår. De kan sedan hjälpa er att komma iväg på rätt buss om ni ska söderut efter campen.

Vi var nere på Sipadan och öarna i närheten. Vi bodde på Scuba Junkiee som var okej. Det var svårt att få tur till Sipadan så är det dit ni vill, försök planera i förväg och maila dem för att boka plats. Det är särskilt viktigt om ni ska dyka.

Vi åkte också till Mulu National Park- dyrt men roligt. Man måste ha guide i skogen och de flesta stigar är väl upptrampade (negativt tycker jag men beror ju på vad man gillar). Det kostar lite mer än det smakar och Uncle Tans är mycket bättre om man jämför hur mycket man fick se på UT och i Mulu. Vi gjorde en utflykt till Pinnacles- sjukt jobbigt. Det är så jobbigt som guiderna säger trots att man är rätt vältränad. Om ni gör pinnaclesturen- ta med sovsäck för det blir kallt på natten. Handskar är bra för stenarna är vassa. I efterhand skulle jag testat Maliau National Park istället för Mulu men vet inte om den är bättre.

Upp på berget Kinabalu är ju en rolig utflykt.

Vi gjorde en två-dagarstur till Brunei också. Det var intressant men inte värt att spendera mer tid på om man är sugen på att vara ute i naturen istället. Vi tog en flodbåt för att få se Sultanens palats vilket ju var ett misstag. Man kan inte se palatset. Var noga med att avtala pris på båttaxi innan ni åker och stå på er. Det var ett sjå att diskutera ibland när man skulle gå av. Nattmarknaden är värt ett besök!!

Vädret var precis lagom när vi var där. Vi åkte hem sista november och då hade det börjat dra in lite moln men det regnade inte. Vi hade tre dagars regn på hela resan. Jag tror ni kommer att klara er bra.

Det var inget problem att fixa boende på plats....

ps. flera utländska tjejer vi mötte var lite upprörda över att de blivit illa behandlade i Malaysia. Det är värt att täcka axlar och knän, tex.

Hoppas ni får en trevlig resa!!!
Mvh Jenny
4 nov. 2009 20:57
Jätte tack för alla tips! Uncle tan står planerat på schemat likaså att dyka med Scuba junkie. Jag tror att den här resan kommer bli toppen och jag ska skriva upp alla era tips på boende, utflykter osv och ta med mig.

MVH Jennifer&Björn