Asien

12 aug. 2016 15:32
Visningar: 57
Hej,
Vi är 2 tjejer som vill resa runt i Asien i ca. 2,5 månad. Länderna vi vill besöka är: Thailand, Laos, Vietnam, Kambodja, Singapore och Filippinerna. Vi vet bara att vi vill börja i Thailand och avsluta i Filippinerna eftersom vi kommer möta upp andra vänner där.
Är det någon som har tips på hur vi lättast tar oss runt till de olika länderna, vi vill spara tid men inte missa för mycket. gärna både billiga och dyra alternativ så vi har att välja mellan.
För er resevana undrar vi även om det finns tips på sevärdheter som vi inte får missa i de olika länderna.

Tack :)
Hälsningar, Malin och Sophie
15 aug. 2016 18:18
Hej! Dålig koll på Laos, vet att det finns billiga flyg thailand-laos, går även bussar. Annars går där bussar från bangkok till Phnom Penh (kambodja), och även bussar från Phnom Penh till Ho Chi Minh City (Vietnam). Bussarna är billiga och förvånansvärt bra.
Har några kompisar som tog tåg mellan Bangkok och Phnom Penh, så det alternativet finns ju också. Bussbiljetter kan ni köpa på plats, finns flera olika resebyråer som säljer biljetter, finns också att köpa på de flesta hostel. Googla bussföretaget innan ni köper biljett, finns en del skumma bussföretag som luras. Glöm inte att pruta på allt!!
I Phnom Pehn bör ni kolla in killing fields och S21, hemskt, men sevärt. Annars är Phnom Penh är en riktig rövarstad, se upp för ficktjuvar! Rekommenderar också att åka till Sihanoukville och Koh Rong om ni gillar att festa, där är i stort sätt bara fest. Ni får inte heller missa Angkor Wat i Siem Reap, räcker med en dag dock..
Älskar Vietnam! Åk från Ho Chi Minh City till Hanoi, lätt med bussar. Finns väldigt många fina ställen på vägen. När ni kommer till Hanoi kan ni ta en buss till Sapa, Vietnams bergsområde. Förbered er för att det är mycket kallare där, men så värt! Ta en guidad tur och gå runt. Riktigt fin natur där.
Så jag hade kört thailand-laos-kambodja-vietnam-singapore-filippinerna, hoppas det är till någon hjälp:)