Stöd Ukraina

Femtioplus blogg

Tisdag 24 Augusti 2010 - Sverige

Trädgårdens alla goda grönsaker, skall och är trevligt att ta hand om:)

Hej Alla på RG:)

Blev inspirerad idag, av Ingemar här på RG... och hade även häromdagen pratat GURK-recept på Jobbet.
Så varför inte skriva ner ett par av mina recept från förr, just på gurkinläggningar:) Delar gärna med mig av dom:) Håll till godo... och smaklig spis:)

LINNEAS ÄTTIKSGURKOR

Gurkorna skrubbas rena. Låt ligga i en saltlag med 1dl salt per liter vatten. Enligt receptet i 18 timmar.
( saltlagen gör att gurkorna behåller sin krispighet längre )
Rör ihop ( kokas ej! ) en ättikslag 4 grader av 24%-ig ättikssyra-1liter KALLT vatten-5dl socker. Dvs lagen skall hällas över KALL utan att ha kokat.
Ev 1/2 tsk natriumbensoat om svårt med lagringen!
Varva 1 1/5 kg "lagom" stora Västeråsgurkor med 2dl pepparrotstärningar, 20-30st dillkronor, 3 tsk vitpeppar samt 1 tsk hel svartpeppar.
Häll lagen över. Förslut.
Gurkorna är klara efter 3 veckor.

SENAPSGURKA

1 dl inläggningsättika
2 kg gurkor
10 dl socker+1 dl salt+2 msk senapsfrön = lagen som kokas upp
Varva med dill + pepparrot
:):):) SNABBT GJORT!

Sen i trädgården och på torget finns andra härliga grönsaker... En fröjd tycker jag:)
Så passa på och njut av att plocka och handla på Er av dessa godsaker. Lockar till inspiration vid spisen:)
Och så bjud in ett gäng VÄNNER och njut --- trots att Hösten kryper allt närmare oss.
Tänd ljusen på bordet, och ha TREVLIGT:)
Dela med andra:    

Kommentarer
Mpc säger:
till thai mat 4 msk risvinäger
1 msk fisksås
1 msk socker
1 gurka (skivad)
4 salladslökar i tunna skivor
1-3 chili, finhackad ( kärnar inte ur, om vill ha styrkan)
0,5 kruka hackad färsk koriander

Smaka av med ev. lite salt, blanda, låt stå minst en halvtimme.
Postat 2010-08-25 15:40  Anmäl
Mpc säger:
tack ska prova dom....

du ska få ett av mig gör bara som du bruka då du lägger in gurkan men samtidigt lägger du lite cilli i den ..

kommer med en till vänta ska bar ta far recepte
Postat 2010-08-25 15:33  Anmäl
Gullsing säger:
Ja, hösten verkar ju redan vara här med stormsteg. Vi har det jätteblåsigt, så jag fick ta hand om blommorna på balkongen, så de inte skulle blåsa bort.

Men vad jag skulle säga, var att recepten verkar vara bra. Får nog försöka använda dem och de tända ljusen är en självklarhet i dessa tider.

Kram/Gilla
Postat 2010-08-25 10:48  Anmäl
Bibchen säger:
Tända ljus på bordet och ha det trevligt - det låter som en behaglig höst!
Postat 2010-08-24 22:19  Anmäl
Ingemar_e säger:
Tack ska du ha. Har sparat för att använda recepten.
Postat 2010-08-24 14:03  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Uppta vara inne på Reseguiden 😊
7 år sedan
HEMMA
13 år sedan
ALCATRAZ
13 år sedan
CALIFORNIEN 2011
13 år sedan
MINNEN
13 år sedan