Tisdag 24 Augusti 2010 - Sverige
Trädgårdens alla goda grönsaker, skall och är trevligt att ta hand om:)
Hej Alla på RG:)
Blev inspirerad idag, av Ingemar här på RG... och hade även häromdagen pratat GURK-recept på Jobbet.
Så varför inte skriva ner ett par av mina recept från förr, just på gurkinläggningar:) Delar gärna med mig av dom:) Håll till godo... och smaklig spis:)
LINNEAS ÄTTIKSGURKOR
Gurkorna skrubbas rena. Låt ligga i en saltlag med 1dl salt per liter vatten. Enligt receptet i 18 timmar.
( saltlagen gör att gurkorna behåller sin krispighet längre )
Rör ihop ( kokas ej! ) en ättikslag 4 grader av 24%-ig ättikssyra-1liter KALLT vatten-5dl socker. Dvs lagen skall hällas över KALL utan att ha kokat.
Ev 1/2 tsk natriumbensoat om svårt med lagringen!
Varva 1 1/5 kg "lagom" stora Västeråsgurkor med 2dl pepparrotstärningar, 20-30st dillkronor, 3 tsk vitpeppar samt 1 tsk hel svartpeppar.
Häll lagen över. Förslut.
Gurkorna är klara efter 3 veckor.
SENAPSGURKA
1 dl inläggningsättika
2 kg gurkor
10 dl socker+1 dl salt+2 msk senapsfrön = lagen som kokas upp
Varva med dill + pepparrot
:):):) SNABBT GJORT!
Sen i trädgården och på torget finns andra härliga grönsaker... En fröjd tycker jag:)
Så passa på och njut av att plocka och handla på Er av dessa godsaker. Lockar till inspiration vid spisen:)
Och så bjud in ett gäng VÄNNER och njut --- trots att Hösten kryper allt närmare oss.
Tänd ljusen på bordet, och ha TREVLIGT:)
1 msk fisksås
1 msk socker
1 gurka (skivad)
4 salladslökar i tunna skivor
1-3 chili, finhackad ( kärnar inte ur, om vill ha styrkan)
0,5 kruka hackad färsk koriander
Smaka av med ev. lite salt, blanda, låt stå minst en halvtimme.
du ska få ett av mig gör bara som du bruka då du lägger in gurkan men samtidigt lägger du lite cilli i den ..
kommer med en till vänta ska bar ta far recepte
Men vad jag skulle säga, var att recepten verkar vara bra. Får nog försöka använda dem och de tända ljusen är en självklarhet i dessa tider.
Kram/Gilla