Stöd Ukraina

Friidas blogg

Fredag 6 Februari 2009 - David
Resealbum: Costa Rica

Panama

Efter manga om och men sitter vi nu pa ett internetcafé i staden David i Panama.

Igar formiddag bestamde vi oss for att lamna Puerta Viejo i sydostra Costa Rica pa grund av det daliga vadret och istallet se om vadret var battre nere i Bocas del Torro pa andra sidan gransen till Panama. Tyvarr oste regnet ner aven dar och vi borjade kanna att dagarna bara forsvann. Imorse tog vi darfor battaxi in till fastlandet och sedan en buss in i landet till David. Vi hade tydligen tur for de flesta vagarna var stangda idag pa grund av skyfallen och aven gransen till Costa Rica var stangd pa den karibiska sidan.

Bussturen till David var minst sagt en upplevelse. Forutom de vanliga livsfarorna som: inga sakerhetsbalten, en chauffor som pratar i mobilen hela tiden och rally langs de branta vagarna i bergen tillkom aven: nerblasta trad pa vagen, floder av vatten over vagen samt ras av sten och lera. Vid ett tillfalle stannade bussen pa ett extremt blasig stalle hogst upp i bergen. Flera bilar och bussar stog och vantade pa samma stalle. Det visade sig att en lastbil hade valt langre fram pa vagen pa grund av den starka vinden. Pa bada sidorna av vagen stupade det ner. Chaufforerna sag nervosa ut men kom fram till den logiska losningen pa problemet: vi testar! Bussen svajade bokstavligen av vinden men vi klarade oss over!

Har i David ar vadret antligen battre, vilket kanns jatteskont. Imorgon bitti ska vi aka vidare, antagligen till ett stalle som heter Boca Brava har i Panama. Vi fick tips om att det skulle vara jattefint dar av ett engelskt par som akte samma buss som oss hit till David.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Konferensen
15 år sedan
Äntligen framme
15 år sedan
Istanbul
15 år sedan
Krokodiler och skoldpaddor
15 år sedan
Sista dagen pa playan
15 år sedan