Stöd Ukraina

Marikas blogg

Fredag 9 Oktober 2009

Kinas terrakottaarmé till Stockholm 28/8-28/11 2010

Hösten 2010 visas utvalda delar av Kinas terrakottaarmé i bergrummen under Skeppsholmen i Stockholm. Redan nu kan du köpa en biljett till utställningen som pågår 28 augusti - 28 november 2010

För första gången i Europa görs en stor utställning med de senaste fynden från de tidigaste kejsargravarna i Kina. Långt ned i underjorden, i de hemliga bergrum som nu öppnas i centrala Stockholm, kommer du – öga mot öga – att möta kejsarnas soldater, dansare, gycklare och hantverkare. Det är en anslående utställning om hur Kina skapades, om hur detta väldiga rike byggdes på idén om evig makt i tid och rum omfattande varje del av samhället. Denna tanke gestaltades genom monumentala gravområden och byggnader, enade Kina och skapade ett sofistikerat imperium som varat i över två tusen år – Mittens rike.

Kinaresor är som enda svenska researrangör utsedd till samarbetspartner med Östasiatiska museet för den unika utställningen av terrakottasoldater och många andra föremål från Xian 28/8-28/11 2010.

Utställningen kommer att bli oerhört uppmärksammad och trycket på biljetter hårt, vi räknar med utsålt hus. Boka plats på våra visningar redan nu. Köp några biljetter till utställningen och den perfekta julklappen är ordnad. Vi kan erbjuda guidade visningar utanför ordinarie öppettid, entrébiljett och guidad visning kostar 250:- (under 20 år 100:-).

• Uppgifterna hämtade från Resklubbens (Kinaresor, Indienresor och Historiska Resor) nyhetsbrev.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet