Stöd Ukraina

Marilcjs blogg

Måndag 18 Augusti 2008 - Helsingborg
Resealbum: Havsfiske

Havsfiske med Rååbåtarna

Någon gång varje sommar brukar vi ge oss ut på havsfiske med någon av de olika båtarna som finns att välja på runt Helsingborg.
Oftast blir det Mölle Båten för den är närmast men i år fastnade vi för fisketurerna från Råå istället!

Tidiga mornar, för alla säger ju att det är då fisket är som bäst, upp koka kaffe och bre´mackor och sedan iväg, kl 8 går båten men man tar det säkra före det osäkra och bokar minst 1 dag innan under semesterperioden och man ser, trots bokning, till att va vid båten strax efter kl 7 för man vill ju ha en bra plats!

Under den där knappa timmen innan avgång går man ner i kajutan och hyr sitt spö, sätter sig sedan i lugn o ro uppe på däck och gör iordning spöet med de nyinköpta torsk- eller sillahäcklorna, sen tar man sin kopp kaffe o en macka och njuter av en underbar sommarmorgon.

Väl ute i sundet så skojas & spexas det rätt bra om vem som har fått störst eller flest mm, dessutom är det just häromkring otroligt vackert, Ven på ena sidan och fastlandet på andra sidan.

Tiden springer oftast iväg och när så skepparen blåser sina 2 ggr i tutan efter nästan 4 timmar till havs är det bara att veva in och plocka av häcklorna igen för då e de färdigfiskat för dagen och det är bara rensningen av dagens fångst kvar, som man ägnar sig åt medans vi åter styr färden in mot hamn.

I år har vi avklarat 3 turer med Rååbåtarna, första var fångstmässigt den sämsta men torsken var okej den gången (1 på 3,5 kg & 2 på 2,5 kg), 2a turen tog vi upp turens största, 1 torsk på 2,8 kg sen 40 sill ungefär.
Sista turen blev de 50-talet sill & lite vittling.
För min egen del är fisken mest en bonus, avkopplingen att fiska är det som är nr 1.

För den som är intresserad så är det bara att gå in på http://www.raabatarna.nu där finns all information.

Härnäst väntar Mölle Båten, brukar bli mer Makrill när man är ute med dom, men de blir kanske nästa blogg!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet