Grillad fisk på Rhodos – Mitt bästa matminne
Juni 2011 hade vi turen att hitta en riktigt billig sista-minuten-resa till Rhodos, 2 veckor, på ving.se http://www.ving.se/ . Här fick vi smaka på "riktig" grekisk mat (för två), direkt från grillen på en otroligt vacker strand...
Mellan Faliraki http://www.ving.se/grekland/faliraki och Kalithea http://www.ving.se/grekland/kallithea ligger det flera vackra stränder. Vi tar fyrhjulingen längst med en bråkig, lerig väg som känns mer som en stig, och svänger av vid Poseidon beach. Här är vi de första gästerna att anlända.
På stranden finns solstolar och parasoller som sig bör på en strand. Likaså stegar att ta sig ned i vattnet på och en dusch att spola av sig saltvattnet i. Men har finns också ett glasklart vatten. Vi möter direkt ”Antonius” som är som erbjuder oss något att dricka.
Bucklig grön plåt som rostat och bucklat sig av väder, vind och tid utger väggarna på denna lilla strand bar, tillsammans med ett gulfärgat fisknät med plastleksaker. I taket hänger gamla ölglas dinglandes. Vi sitter vid små plastbord på solblekta röda stolar och drycken serveras i udda gamla whiskyglas. Här får vi höra historien om hur Antonius började bygga Poseidon beach för tolv år sedan. Det tog honom tio år att bli "klar". I strand baren serverar han både öl, vin, vatten och läsk och det visar sig också att han bor här. Han visar på klipporna hur högt vattnet var tidigare och hur det nu har sjunkit.
Antonios lånar ut sin snorkel och cyklop och berättar om de stora fiskstimmen som simmar förbi tidigt på morgonen. Vi ser många fina fiskar, men inga bläckfiskbebisar, som också skall simma runt i viken som man kan skymta om man har tur.
Senare på eftermiddagen frågar Antonios om vi vill äta fisk.
Han skall grilla och göra grekisk sallad. Vi tackar självklart ja! Antonios handlar ingredienser och en soltimme senare är grillen på och Antonios plockar kryddväxter som han odlar längst med stranden. Till maten blir vi serverade vin som är producerat på ön, som jag dessvärre endast kan smaka på då "fyrhjulsbettan" är med. Maten smakar gudomligt. Detta har han gjort förr. Fetaost, solfärska tomater, färsk grillad fisk och grillat bröd, till ljudet av vågorna och utsikten över klipporna. Det är bara vi och ett par från Tyskland här, och Antonios visar sig vara en utomordentlig kock.
Smaken av Grekland är underbar!
http://www.ving.se/grekland/rhodos
Mellan Faliraki http://www.ving.se/grekland/faliraki och Kalithea http://www.ving.se/grekland/kallithea ligger det flera vackra stränder. Vi tar fyrhjulingen längst med en bråkig, lerig väg som känns mer som en stig, och svänger av vid Poseidon beach. Här är vi de första gästerna att anlända.
På stranden finns solstolar och parasoller som sig bör på en strand. Likaså stegar att ta sig ned i vattnet på och en dusch att spola av sig saltvattnet i. Men har finns också ett glasklart vatten. Vi möter direkt ”Antonius” som är som erbjuder oss något att dricka.
Bucklig grön plåt som rostat och bucklat sig av väder, vind och tid utger väggarna på denna lilla strand bar, tillsammans med ett gulfärgat fisknät med plastleksaker. I taket hänger gamla ölglas dinglandes. Vi sitter vid små plastbord på solblekta röda stolar och drycken serveras i udda gamla whiskyglas. Här får vi höra historien om hur Antonius började bygga Poseidon beach för tolv år sedan. Det tog honom tio år att bli "klar". I strand baren serverar han både öl, vin, vatten och läsk och det visar sig också att han bor här. Han visar på klipporna hur högt vattnet var tidigare och hur det nu har sjunkit.
Antonios lånar ut sin snorkel och cyklop och berättar om de stora fiskstimmen som simmar förbi tidigt på morgonen. Vi ser många fina fiskar, men inga bläckfiskbebisar, som också skall simma runt i viken som man kan skymta om man har tur.
Senare på eftermiddagen frågar Antonios om vi vill äta fisk.
Han skall grilla och göra grekisk sallad. Vi tackar självklart ja! Antonios handlar ingredienser och en soltimme senare är grillen på och Antonios plockar kryddväxter som han odlar längst med stranden. Till maten blir vi serverade vin som är producerat på ön, som jag dessvärre endast kan smaka på då "fyrhjulsbettan" är med. Maten smakar gudomligt. Detta har han gjort förr. Fetaost, solfärska tomater, färsk grillad fisk och grillat bröd, till ljudet av vågorna och utsikten över klipporna. Det är bara vi och ett par från Tyskland här, och Antonios visar sig vara en utomordentlig kock.
Smaken av Grekland är underbar!
http://www.ving.se/grekland/rhodos
Skriv kommentar
Visa alla
Senaste inläggen
Dofter av Provence 11 år sedan |
Underbart med gratis wifi med Norwegian 11 år sedan |
Franska drömmar 11 år sedan |
Stränder och party i Goa 11 år sedan |
24 timmar i Mumbai 11 år sedan |
Senaste bildkommentarerna
Sperlbauer säger om Travelfuns bild "Antonios - skaparen av Poseidon beach":
Riktigt nice bild! oj oj vad man längtar till sommaren!
7 november 2011 11:25
Visa liknande (3)
Sperlbauer säger om Travelfuns bild "Antonios - skaparen av Poseidon beach":
Riktigt nice bild! oj oj vad man längtar till sommaren!
7 november 2011 11:25
Ni ser ut att ha haft det härligt :-)
26 juni 2011 21:05
Visa liknande (1)
Sierra säger om Travelfuns bild "Antonios - skaparen av Poseidon beach":
Han ser ut att ha det gôtt...
22 juni 2011 23:54
Sierra säger om Travelfuns bild "Antonios - skaparen av Poseidon beach":
Han ser ut att ha det gôtt...
22 juni 2011 23:54
Ingemar_e säger om Travelfuns bild "Hemmagrillad fisk av Antonios ":
Var fisken god? Underbar utsikt
20 juni 2011 21:16