Stöd Ukraina

Kjmas blogg

Söndag 8 Mars 2009 - Langkawi
Resealbum: Malaysia

Framme pa Langkawi

Hej alla igen. Vi har det jattebra sa ni behover inte vara oroliga for oss. Tyvarr sa har vin inte sa mycket tid att sitta framfor datorn sa det blir nagra dagar mellan inlaggen har. Vadret ar lite for bra for att sitta inne :-)
Torsdagen gick att till att packa o resa. Vi akte fran hotellet vid 12-tiden och var inte framme pa hotellet pa Langkawi forran vid halv-tiotiden pa kvallen. Har ar jatteharligt.
Fredag blev en slappe-dag. Vi lag pa stranden hela dagen, sa skont. Mesta av tiden var i skuggan for att inte utsatta vara fortfarande ganska ljusa kroppar for for mycket solbranna.
En sak som vi markte direkt nar vi skulle ga ut o ata pa kvallen ar vilken enorm prisskillnad det ar mellan denna turistort och dar vi varit tidigare, minst 4 ggr hogre priser pa maten. Resten ar inte dyrare.
Lordag morgon hyrde vi en scooter och gav oss i vag mot en linbana, cable-car. Nar vi kom dit sa hade de tekniska problem sa vi fick inte aka upp, sa vi akte vidare till Temerun Waterfall, ett ca 200 m hogt fall. Tyvarr inte sa mycket vaten for tillfallet men tillrackligt for att vi skulle kunna bada vid fallets botten, uppfriskande i varmen. Vi var alldeles ensamma dar. Har sag vi aven kraftor. Vi akte tillbaka till linbanan och da var den igang sa vi kunde aka upp. Den tar en upp till ons hogsta punkt pa drygt 700 m. Har syns hela on fran, fantastisk utsikt. Val daruppe finns det aven byggt en hangbro mellan 2 av topparna som man kan ga ut pa och se annu mer. Till o med Mia med sin svindel vagade sig ut pa den aven om hon inte trodde det innan vi kom upp.
Efter det sa hade vi inget resmal bestamt sa vi bara korde vidare. Vi kom till Hotsprings, alltsa varma kallor. hade ingen aning om att det fanns sadana har. Inte lika varma som de pa Island men rejalt varma anda.
Efter det sa akte vi vidare runt on och hamnade i huvudstaden pa on. Kollade in den lite med tanke pa att det snart ar dags att gora alla inkop. Efter det akte vi hemat.
Hela tiden man korde fick man se upp for vilt, inte alg o vildsvin utan vattenbufflar, kor o apor.
Pa kvallen akte vi ivag pa scootern till ett matstalle lite langre bort. Vi bestallde nagot som heter Steemboat. Vi visste bara att det var en blandning pa rakor, fisk o kott med nudlar o gronsaker till. In kommer de med ett fat med raa rakor, ra fisk o ratt kott och en stor gryta pa en gasolplatta. Grytan var indela i 2 fack med olika kryddade buljonger. Sedan fick vi sjalv tillaga var mat. Mia som van matlagare i det fria pa dagis tog over det hela och fixade till det. Vi visste inte sakert hur vi skulle gora och vi gjorde formodligen inte som de brukar gora for det var ratt mycket blickar fran de "infodda".
Nu pa sondagsmorgonen tog vi en liten runda i byns narhet innan det var dags att aterlamna scootern. Idag blir det avkoppling pa stranden igen.
Kramar till er alla, speciellt vara barn.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Nu känns det nära
12 år sedan
I Kuala Lumpur
12 år sedan
Utflykt i KL
12 år sedan
Strosat runt i KL
12 år sedan
Borneo
12 år sedan