Yucatan vs Florida vs Thailand

Av Maryo
9 nov. 2010 13:56
Visningar: 1670
Hej!

Vi är en familj med två små barn, 1 år och 3 år som tänkte åka iväg i 4 veckor nästa år i mars/april. Vill ha sol och värme, inte alltför turistigt, men ändå med de flesta bekvämligheter. Lite shopping och några restauranger. Gärna lite folkliv men inte något party party.

Har aldrig varit i Yucatan, Thailand eller i Florida. Är det ngn som kan tipsa oss om vilket vi ska välja? Och vilka platser? Och om man jämför Florida och Yucatan? Prisnivå?

Det verkar vara dyrare att hyra hus/lägenhet i Thailand än i Florida. Stämmer det? Eftersom vi tänkte vara borta så länge så kommer vi även att äta en del hemma. Tänkte inte åka runt så mkt med tanke på barnens ålder, men bo 2 veckor på två olika ställen.

Tack på förhand!
Av Daytona
9 nov. 2010 18:53
Florida säger jag, har vart dit 13 ggr men bara 1 gg till Thailand. Florida har allt, visserligen dyrare att vara på plats men så mycket mer att göra. Och nu när dollaren är låg så är Florida mycket billigare än hemma.
Ni hyr lgh eller hus hufsat billigt, bokar ni nu så delbetalar ni ju till den låga dollarkursen.
Hör gärna av er om ni behöver mera tips ang Florida.
Av Maryo
9 nov. 2010 19:13
Hej!

Tack Daytona för svaret. Du verkar ha varit runt en del i Florida, något speciellt ställe som du tror skulle passa oss? Hur är Miami Beach? Eller Fort Lauderdale?
9 nov. 2010 21:49
Hej!
Säger också Florida (så klart). Det är ett komplett resmål som har allt!
Kan inte jämföra med Yucatan men Thailand har vi också besökt en gång, visst finns det saker att se där men valet mellan Thailand och Florida är tveklöst, det mest negativa med Thailand är värmen som är olidlig. Florida i Mars April är perfekt även om det kan blåsa en del.

Finns stränder som slår det mesta längs hela västkusten men välj något söderut då det kan vara lite svalt i vattnet om man kommer för långt norrut, Sanibel har t.ex riktiga paradisstränder Miami Beach är härligt och har fin strand men det är en hel del hålligång där. Vill Ni ha lugnt där så välj inte de trendigaste hotellen, där ordnas det ofta riktigt stora fester av musik och modefolk. Väljer Ni ett hotell som ligger strax norr om 19e gatan på Collins Avenues havssida så är det lugnare men ändå ganska nära till allt, inklusive att stranden är utanför dörren.

Prisnivån i Florida är lite olika, det mesta är billigare än hemma men restauranger och boende är billigast i Orlandoområdet men lite högre i t.ex South Beach, Key West o.s.v. Som Daytona påpekade så gör Dollarkursen det just nu väldigt förmånligt. Att kunna köpa Levi´s jeans för 150:- eller Timberland skjortor för 70:- är väl inte helt fel.
En villa kostar runt $1000 i veckan det är inte lätt att hitta ett hus i South Beach men det finns lägenheter och lägenhetshotell om man vill ha självhushållning, man sparar rejält med pengar på att handla sin mat på Publix jämfört med restaurang.
Av Daytona
10 nov. 2010 12:13
Med så pass små barn så känns det helt onödigt att lägga ut pengar på parkerna i Orlando.
Jag tycker att ni ska satsa på kusten, min favorit är atlant sidan och då speciellt Daytona Beach. Men Ormond Beach, New Smyrna, Cocoa Beach är också trevliga lugna ställen med en helt fantastisk strand.
Hyrbil är nästan ett måste om man vill shoppa, då dom flesta affärerna ligger utanför själva stan. Miami Beach är fint , men stort och kanske inte att föredra med småbarn ( i mitt tycke iallafall)
Många tycker att andra sidan Florida med Tampa osv är bra, kan inte uttala mig så mycket då jag bara besökt ett ställe på den kusten. Florida är fantastiskt underbart och så enkelt att vara med småbarn. Vi var i Thailand med våran son när han var dryga året, men har sedan fortsatt åka till Florida 1 gg per år, och det är helt suveränt.
Vi hyr lgh på stranden med pool från www.vacationrentals.com. Kolla där om ni hittar något av intresse, närhet till pool kan vara att föredra när man åker med småbarn.
www.oceanwalkresort.com - där hyr vi....

Vill du veta mer? Messa gärna
Av Daytona
10 nov. 2010 12:14
Oj, glömde tillägga. Fort Lauderdale och Miami är dyrare än tex dom små ställena jag rekommenderade.
10 nov. 2010 13:55
Tänk bara på att det är betydligt varmare i vattnet längre söderut, i Mars är det ca. 24 grader vid Miami medan det är ca. 18 vid Daytona. Västkusten är också något kallare än ostkusten.

Miami Beach upplever man inte som stort om man bor i den södra delen utan det finns mycket innom promenadavstånd vilket inte är säkert på alla ställen. Vill man ha det riktigt lugnt kan man välja att bo längre norrut men då får man räkna med att åka buss, taxi eller köra så fort man ska något.

Någon trängsel och röjande finns inte generellt, det är koncentrerat till en gata (Ocean Drive), undviker man den på kvällen eller går över på strandsidan av gatan och studerar stohejet därifrån så slipper man trängas.
Det är en stor fördel att man är nära Miami som är en mycket stor stad och följdaktligen har mycket att erbjuda om man vill se sig om. Missa inte en utfärd till Everglades om Ni nu väljer Florida.

Titta gärna in på www.Floridasidan.se om Du vill se mer om vädret t.ex, det finns även skandinaver som hyr ut sina hus och lägenheter på sidan.

Lycka till med valet och trevlig resa!
Av Maryo
10 nov. 2010 15:12
Tack för era tips och kommentarer. Ska kolla upp Daytona beach. Det enda är att vi bara hade tänkt hyra bil för några dagar. Var inne och kollade på Vacationrentals på lägenheter, fanns massor...får jag fråga vilken ni hyr?

Orlando är inget alternativ för oss, barnen är för små. Vi vill vara nära strand och som sagt lite folkliv och shopping.

Kollade också på Collins Avenues, men det verkade rätt dyrt.

Har också funderat lite mer på Thailand efter att ha pratat med några kompisar. I såfall kanske Hua Hin eller Koh Chang/Koh Samet/ Ban Phe. Har ni varit där?
Av Maryo
10 nov. 2010 15:20
Tack Floridansidanse, ska gå in och kolla på din sida! Kanske finns det ngn bra lägenhet att hyra...
Av Maddeck
10 nov. 2010 20:25
Hej

Jag "röstar" också på Florida. Har varit i Mexico, playa del carmen men inte i Thailand.
Florida har mer att erbjuda än playa del Carmen iaf. Fungerar mycket bra med småbarn också.
Sist vi var där var våra barn 9 månader och 5 år.

Vi föredrar västkusten, mest för de underbara stränderna. Väldigt barnvänliga, då det inte är speciellt mycket vågor.
Vi har bott på Treasure island de 2 senaste gångerna, vilket är väldigt prisvärt. Då har vi pool , 5 min promenad till stranden. Helt perfekt tycker vi. Vi har hyrt genom vacationrentals.com. (2 sovrumslgh, Copa palms, för 1865$ i månaden)
Det som inte är barnvänligt är väl baksidan som ligger precis vid en kanal, så man kan inte släppa blicken från barnen.

Det finns mycket att se runt omkring, fina stränder och bra shopping!

Som redan sagts så är det ju ett perfekt tillfälle att åka nu när dollarn är så låg.

Ni lär få en bra resa vart ni än åker =)
Mvh M
Av Pelle77
10 nov. 2010 22:42
Jag röstar på Thailand! Hua Hin är jättefint o lätt att nå från Bangkok. Men ett annat alternativ är Khao Lak. Fantastiskt fina stränder, milslånga. Har varit i Florida också men Thailand vinner. 1 gång Florida, 10 ggr Thailand. Det är mycket billigare att leva i Thailand, matkostnader är minst en tredjedel mot USA. Lägg till sköna spa besök, många utflykter, varmare vatten o mer paradislik miljö. För mig är valet lätt.
Av Maryo
16 nov. 2010 14:09
Tack för alla tips, vi har fortfarande inte bestämt oss....men det lutar nog åt Florida. Jag har kollat upp vaccinationer och sånt och eftersom både jag och den stora tjejen är överkänsliga för mygg så känns Florida bättre...kanske är jag för nojjig, men men. Även om inte risken är stor så finns den ju för malaria o dengue-feber och det vore väl ok om det gällde mig, men inte mina små...

Håller på att kolla boende i Florida, tror vi hyr hus el lägenhet 2 veckor. Det lutar åt Miami beach och sen hyr vi bil o åker runt till några ställen. Key west, Sanibel, kanske Sea World. Tänkte inte boka allt boende hemifrån utan vara lite mer flexibel.

Daytona beach verkade jättebra, men kanske lite för kallt när vi ska åka!?

Tar tacksamt emot fler tips!
Av Daytona
16 nov. 2010 15:17
Bra val tycker jag. Ja, Daytona är nog lite svalare än Miami den perioden, men ändå en hyggliga 20 grader i medeltemp.
Kan rekomendera Kissimmee Old Town, dom har ett tivoli som passar utmärkt till små barn+ en väldigt mysig atmosfär. http://www.old-town.com/

Sea World är fantastiskt, var där nu i höstas. Mycket sevärt!
Av Maryo
14 feb. 2011 12:07
Hej igen!

Ja, det var längesen, men till slut så bokade vi en resa till Thailand, Koh Lanta. Vi kommer att vara borta i 3 veckor och kommer att åka med Fritidsresor för att slippa byta plan i Bangkok. Ska bli intressant att se hur det kommer gå med vår lilla tjej som är 11 månader nu och som kryper o klättrar och inte vill sitta stilla i mitt knä...

Tack alla för tips om Florida, men vi beslutade oss för att spara den resan tills barnen blir större och kan
uppskatta Orlando o alla nöjesparker!