Visum och flygbiljetter

Av Lawk
25 sep. 2012 18:08
Visningar: 372
Har tänkt åka till Thailand runt den 18:e december i år och blir nog kvar till slutet av februari. Kan även bli så att man besöker något av grannländerna. Hade tänkt skaffa turistvisum 60 dagar men då måste man väl ha en utresa bokad? Men om jag då bokar min resa hem från Bangkok som blir efter kanske 70 dagar så går de ju inte söka mitt visum på det. Och jag vet inte när och var jag vill i februari innan jag åker hem. Enklast är väl kanske att inte skaffa något visum och dra ut ur landet innan 30 dagar. Någon som har tips? Hur har ni gjort?

Någon som vet hur priserna på flygstolarna brukar vara? Billigare att boka nu eller vänta till nån vecka innan? Vart söker du billiga flygstolar?
Av Hille2
25 sep. 2012 19:58
Det är inga problem med att få visumet beviljat även om hemresan är efter 70 dagar då ett 60 dagars visum går att förlänga med 30 dagar på ett immigrationskontor. Utnyttjar du inte den möjligheten utan reser till ett grannland så är ditt visum förbrukat. Kom bara ihåg att om du reser tillbaks till Thailand landvägen så får du bara 15 dagars uppehållstillstånd. Flyger du får du 30 dagar.Det gäller alltså att se till att inte komma tillbaks till Thailand för tidigt.
Åker du utan att skaffa ett visum så riskerar du att flygbolaget inte släpper ombord dig på planet när du ska åka från Sverige.