Vilken hyrbil orlando till tampa??

Av Coffe88
27 jan. 2013 19:39
Visningar: 1455
Hej.

Vi tänkte hyra bil i början på april i Orlando för att sedan via miami och key west ta oss till Tampa innan vi flyger till new york.

Frågan är vilken bil vi ska hyra, vi är sugna på att hyra en chrysler 200 cab via hertz då den är bra i pris samt ger många poäng på saskortet nu innan sista januari.

Vi är två personer som kommer åka ovanstående rutt i ca 3 veckor.

Vi vill gärna hyra caben då det känns härligast med en sådan i Florida.

MEN! räcker platsen för 2 pers med varsin väska samt handbagage?

Tjejen har hört att det är osäkert med cab och bättre med t.ex. en SUV med tanke på rånrisken?

Då ingen av oss har någon större erfarenhet av att åka cab så långt, hur är komforten?

Tacksam för snabba svar då vi vill boka innan 31/1 ;)
Av Daytona
28 jan. 2013 06:19
Cab är kul och i dagens bilar är komforten bra. April är lagomt varmt för cab ( vi hade en i juli en gång, gick inte att cabba ner för det var för varmt ) Dock så dom ju rätt små, så det kan bli trångt. Men på 2 pers, kan man ju ha bagage även i baksätet. Rätt härligt med vinden i håret!

Ang rånrisken så har jag inte hört att Cab skulle vara osäker- pga av tygtaket eller?? Använd sunt svenskt bondförnuft och kör inte i områden där det ser "illa" ut, och kanske inte heller irra runt på natten, så tror jag ni är säkra.
28 jan. 2013 10:42
Daytona har svarat så bra :)

Angående rånrisken - har ni tänkt åka runt med bagaget i bilen? Eller menar du när ni t ex står vid rödljus? (Jag har aldrig kännt mig orolig för (bil)rån i Florida, men jag kanske har kört på rätt ställen?)

Tänk också på att då det står "or similar brand" är det inte alls säkert att ni får det märke ni vill ha (Chrysler i ert fall). Upplagt för besvikelse. Vi valde Pontiac G6 en gång för att vi ville ha just Pontiac men fick en TOYOTA! Hur kul var det? :(

Nu senast hyrde vi specifikt Mustang från Avis och den är ju lika stor med tak som utan - och den rymmer en stor väska och en liten i bagaget, den andra stora fick vi ha i baksätet. (anledningen att vi inte tog cab till slut plus att vi var där på sommaren då det inte går att cabba ner längre stunder)
28 jan. 2013 11:11
Ja det mesta är väl sagt, vi hade en Mustang, inte cab, den funkade men det var inte direkt praktiskt.
Jag gissar ju att en cab av samma modell har mindre bagageutrymme än en vanlig då taket ju ska ta vägen någonstans när det fälls ner. Vi har alltid en kylbox med när vi kör runt och det blir bökigt med en liten bil.
En mindre SUV, typ Ford Escape tycker jag är idealisk. Mer praktiskt, bekvämare och skönare med lite större bil speciellt om man ska förflytta sig mellan olika platser.

Inbrottsrisken är nog större med en cab men man ska ju alltid tömma bilen själv och tänka på var man parkerar!
Köra in i områden som känns osäkra ska man aldrig göra.
Av Familyb
30 jan. 2013 22:50
Vi var 2 vux & 2 barn i en CAB och rymdes gott och väl, vi var där i april i fjol och jag kan säga att vädret var helt perfekt för CAB då, det enda är väl att du inte kan cabba ner med resväskorna i bagaget... Vi hade en Chrystler 200 och shoppingkassarna rymdes så det var egentligen mellan hotellen och till och från flyget vi inte kunde cabba ner.... vilket kändes helt ok! Kör på en CAB, ni kommer inte ångra er!
Trevlig resa!