Vietnam december/januari väder

Av Banarin
7 sep. 2024 09:52
Visningar: 80
Hej!

Tänkte boka resa till Vietnam i mitten på december till 10 januari, blir drygt 3 veckor. Tanken är att landa i Hanoi och avsluta i ho chi minh, eventuellt avstickare/avslut i Kambodja. (Beror på om vi besöker norra Vietnam eller inte)
Har kollat på väder och många skriver man ska undvika norra Vietnam , om det är värmen man vill åt. Men jag tänker mig 20-22 grader är helt ok.
Tänkt mig vi ska åka till halong bay på nån kryssning, men är lite orolig det ska vara för kallt då. Någon som varit där då?

Och söderut, vilka ställen finns det att besöka förutom HCHM och nha trang. Är ute efter både stad, vandring, bad och god mat. Så ganska öppen för förslag .
Av Daquiri
7 sep. 2024 10:50
HoiAn är en trevlig stad att besöka.
Av Evoline
7 sep. 2024 13:26
Skippa Mui Ne/Phan Thiet, Vung Tau och Phu Quoc.
Tycker Nha Trang är bäst av de alla för bad, finns säkert andra ställen men inte varit där än.
Av Banarin
7 sep. 2024 20:49
Åh tack för svar! HoiAn finns med på önskelistan, läst att många tycker det är värt ett besök.

Varit i Ho Chi Minh-staden för 7-8 år sen och velat tillbaka och utforska resten av landet .
Av Zoega
9 sep. 2024 07:45
Jag hamnade i Da Nang i våras. Tanken var att stanna i 3 nätter men jag trivdes så bra att jag vart kvar i drygt 2 veckor... Det fanns så mycket att uppleva i omgivningarna. Hoi An och Hue, en närmast oändlig strand även om jag letade upp en närmast folktom liten vik, Marble mountain, monkey mountain, Ba Na hills, My Son osv. plus alla små mathak och nattmarknader... Gillar man seafood har man att göra!
Åker tillbaka till våren :-)

Nu är jag en sån där konstig typ som hyr "moppe" och gärna ger mig ut på längre dagsturer längs mindre vägar så det kanske färgar mitt omdöme lite?
Av Keja
9 sep. 2024 09:46 (redigerad)
Sapa och omgivningen runt omkring, i norra Vietnam blev höjdpunkten på min resa till Vietnam. Nu var det här i mitten av 1990-talet så saker och ting har säkert förändrats men jag tror ändå att det fortfarande är väl värt ett besök. Trots att det är rätt kallt på nätterna och morgnar.
Av Erik777
11 sep. 2024 14:44
Jag har varit i Nha Trang runt nyår. Det var inte alla dagar man ville bada, pga kallt. Vill man ha värme så stanna i sydligaste delen. Annars var Nha Trang jättetrevligt. Men om ni ska åka norrifrån så blir det ju varmare och varmare och jämfört med Hanoi kommer nog Nha Trang kännas rätt ok :)
Av Banarin
11 sep. 2024 19:50
Tacksam för alla tips! :)
Tanken är att börja i norra Vietnam för att åka mot varmare breddgrader, är rätt frusen av mig så det är ett taktiskt val. Ska diskutera med mitt resesällskap och komma på någon form av resplan. Men känner jag oss rätt kommer den planen inte hålla då vi brukar vara rätt spontana. Men alltid bra att ha några destinationer i åtanke. Hanoi, Da nang, hoi an, ho chi Minh staden är rätt spikade.