Vart ska vi resa, vi behöver tips!

15 jan. 2014 11:30
Visningar: 3182
Hej!
Nu har vi surfat runt hur mycket som helst på nätet sökandes efter en kombinationsresa på ca 3 veckor nästa vår. Och har inte kommit fram till något riktigt bra än. Så då tänkte vi att vi frågar alla er resande människor. Ni har säkert jättebra tips och råd att ge oss : )

Vi vill åka nästa vår (2015) i ca tre veckor och vi har en budget på 60 000kr för två vuxna. Vi har varit i bl.a. Thailand, Mexico, Dominikanska, Tobago och Australien och vill nu gärna se några andra vackra platser som ligger utanför Europa.

Det vi vill göra på resan är besöka underbara stränder, se vacker natur, ha bra snorkling, äta god mat och bo på hotell som är vid eller nära stranden och där det finns pool.
Vi funderade på Seychellerna, men det känns inte som att vi får så mycket för pengarna där och samma gäller nog Maldiverna också.

Så nu hoppas vi att vi kan få era tips som vi kanske har missat på nätet. Vackra öar som inte är så belamrat med turister som man kanske kan kombinera med lite shopping (inget måste).
Av Mmmandy
29 jan. 2014 11:17
Angående Maldiverna:
har varit där två gånger - bästa semestern jag varit på! Så underbart vackert, supertrevlig personal, god mat, stor och bra frukostbuffé och en massa saker att göra om kvällarna. :)

Vi bodde på Bandos Island båda gångerna, och jag kommer aldrig byta ö. En liten ö, som man gick ett varv runt på ca en kvart. Det var underhållning nästan varje kväll på någon av barerna, "Island hopping", där man åkte runt mellan olika öar, fisketurer, ubåtsturer vid korallrev, delfinkryssning (bland det häftigaste jag gjort), m.m.. Jättebra snorkling, supervackra stränder och perfekt klimat. Vi var där under regnperioden (augusti), men det regnade kanske två dagar (vad man märkte) och då var det i max någon timme. Oftast var det på nätterna, och då märkte man inte av det. Det var ändå ca 30 grader, och perfekt att sitta på frukosten eller på altanen/balkongen till rummet.
Och med tanke på att ön är så liten, men ändå väldigt välplanerad, så är det inte alls mycket folk där (eller så är det det, fast man märker aldrig av dom).

Rekommenderar verkligen Bandos Island, om ni vill ha sol och bad, med snorkling och inte för mycket turister. :)
Vill ni shoppa går det båtar mellan hotellöarna och huvudön (Malé) lite då och då. Tänk då bara på att ha lite "längre" kläder än på hotellön.

http://bandosmaldives.com/
http://www.booking.com/hotel/mv/bandos-island-resort-spa.sv.html?sid=b04327a105a968178a9b3bdc80dc7744;dcid=1

Borde dessutom inte kosta 30 000/person. Tror att vi gav runt 12 000/person för flyg och hotell båda gångerna. Då var vi visserligen bara där i ca 12 dagar.

Så jag tycker verkligen inte att ni ska utesluta Maldiverna. :)
31 jan. 2014 12:09
Hej Mmmandy!
Tack för ett jättebra svar :) Vi ska absolut kolla upp det stället på Maldiverna. Bokade ni resan själva eller via resebolag? Hur gjorde ni med transfers? Var det bra snorkling där och hade ni all inclusive?

Ha en trevlig helg!
Av Gevalia
31 jan. 2014 12:43
Sri Lanka!

Vår resa kostade oss ca 24000 för två. 16 dagar på Sri Lanka + 5 dagar i Dubai. Jag bokade allt själv på olika sajter. Transfer mellan de 4 ställen på ön fixade vi vartefter. En härlig resa i ett fantastiskt land med underbara människor.
31 jan. 2014 14:14
Hej Gevalia!
Ok, det låter ju också väldigt intressant och mycket bra pris : )
Vart på Sri Lanka bodde ni, vilken tid på året gjorde ni resan och ska man ha all inclusive eller ej där?

Trevlig helg!
Av Mmmandy
31 jan. 2014 18:00
Vi bokade hotellet via booking.com och flyget tror jag att vi bokade via reseguiden.se, så vi bokade själva. :) Billigare än booking blir det inte, för Bandos har samarbete med dom, men kolla runt och se var ni hittar billigast flyg. :)

Man blir upphämtad på flygplatsen och åker speedboat till hotellets ö (superroligt, haha). Det gick väldigt smidigt. Det står en man och väntar på en när man kommer in på flygplatsen. Vi lämnade aldrig ön, förutom att åka på delfinkryssningen, men det finns listor med alla aktiviteter, så man kan skriva upp sig där. Annars hjälper hotellet en, om man vill lämna hotellön. :) Det går båtar varje dag, har jag för mig.

Jag snorklade inte, vilket jag ångrar nu. Men jag har lite "vattenskräck". :/ Min dåvarande pojkvän snorklade dock varje dag, och älskade det. Det är helt klart vatten, mycket småhajar, fiskar och rev, och en bit ut kommer ett "stup" i vattnet, där man kan se stora hajar, sköldpaddor m.m.

Vi tog ingen all inclusive. Vet, ärligt talat, inte om dom har det på det hotellet. Men det behövdes inte för vår del. Det är ganska "billigt" med mat och dryck (lite billigare än i Sverige).

Tack detsamma!
1 feb. 2014 10:32
Hej! Sydafrika/Kapstaden kan vara ett annat alternativ. Vi tittar själv på det just nu. Min dotter är där nu som volontär på barnhem och säger..."mamma, det är så vackert här så det gör ont i ögonen".. De har besökt vingårdar, varit i närkontakt med hajar, underbara kilometerlånga stränder, surfat och skall kombinera detta med en Safari genom nationalparker. Ett annat tips är Hawaii. Vi har varit där 3 gånger, öarna Maui, Oahu och Kauai. Fantastiskt. Mycket att göra och uppleva på öarna. Åker nog dit flera gånger. Lättsamt! Varit i Karibien oxå, ön Isla de Margarita men det är något man bör undvika. 60000:- räcker långt både på Hawaii och i Sydafrika. Lycka till med beslut. Vi kommer förmodligen att åka till Kapstaden :)
2 feb. 2014 14:51
Om ni inte har haft någon tanke på Filippinerna tycker jag ni ska kolla in det! Där finns allt ni letar efter och otroligt fina stränder.
2 feb. 2014 15:49
Hej allihopa!
Stort tack för alla era tips.

Jättebra att veta att Isla de Margarita ska man undvika. 60talisten skriv gärna mer varför.

Marie78, vilken bra hemsida du har :) Jättebra information och vilket bra pris ni fick för resan! Hade ni valt annat boende så här i efterhand?

Hur långt innan har ni alla bokat era resor och eftersom ni har fått så bra priser? Jag antar ni delvis har fått så bra priser då ni har rest under lågsäsong, eller?
Vi vill ju helst åka i mars/april om möjligt pga väder mm.

Hur sjutton ska vi kunna bestämma oss, när det finns så många fina ställen att välja på?!

Rebeckad: Har du mer specifika tips på Filippinerna?
3 feb. 2014 10:53
Det tråkiga med Maldiverna är att de har sharialagar och ger spöstraff till flickor som har blivit våldtagna eftersom de har haft sex innan äktenskapet. De har en massa andra hemska baksidor också som jag i alla fall inte skulle vilja stödja.

Seychellerna behöver inte vara så dyrt. Annars drömmer jag om kombo i Indien med Andamanöarna som strandliv. Verkar fantastiskt! Costa Rica och Panama är också ganska lättresta och små länder så ni hinner se mycket under tiden där och bada i två hav.
3 feb. 2014 11:39
Tack även för ditt inlägg Alakorinte. Vi har faktiskt sneglat lite på central amerika också, men har så dålig koll på prisnivå, platser att åka till där osv.
Men visst finns det otroligt vackra platser där också :)