Vart resa med barn första gången till Thailand?!

Av Malinga
14 juni 2010 09:36
Visningar: 1429
Hej!

Vi planerar att resa till Thailand en månad i januari/februari 2011 med våra två barn (8 mån och 5,5 år). Vår första resa dit :-)!

Kan någon tipsa om en "barnvänlig" resrutt? Vi vill inte stanna på samma ställe hela tiden och är i första hand ute efter lugna/familjevänliga platser.
Vi tar även tacksamt emot tips på billiga och bra boenden.

/Malin
14 juni 2010 12:38
Lugn & familjevänligt med långgrund strand: Klong Dao på Koh Lanta

Läs mer om svenskarnas favoritö på www.lanta.se och www.lantadiver.com Du flyger enklast till Krabi (via Bangkok) för att sedan ta dig vidare till Koh Lanta med förbokad minivan. (Hotellen brukar hjälpa till att boka transfer alternativt via svenska lantadiver)

4-stjärniga Royal Lanta har prisvärda familjebungalows där hela familjen får plats - billigast är att boka via www.sawadee.com Priset anges per bungalow och inkluderar alla fyra och frukost!

Ni kan också hyra ett hus via http://www.lantadiver.com/ eller via svenska slowdown http://www.slowdownlanta.se/

Söder om Koh Lanta har du en fantastisk ö-värld med både bebodda och obebodda öar och det går dagliga färjor (alt speedboats) från byn Ban Saladan. Exempel på bebodd ö är Koh Ngai (Koh Hai), Koh Muuk och Koh Lipe. http://www.andaman-island-hopping.com/overviewcentral.htm Klicka på önskas ö för att se vilka hotell som finns. För att se Koh Lipe (ön gränsar mot Malaysia) måste du först klicka på "Southern Part".

Du kan boka färjetransport/speedboat på plats på varje ö - hotellet hjälper till med det - men eftersom ni skall åka under högsäsong bör du ha bokat boendet i god tid hemma.
Av Malinga
14 juni 2010 12:50
Tusen tack för alla kanonbra tips! Ska genast börja läsa på.
3 sep. 2010 11:34
Tycker ni ska resa dit ni vill. Det är otroligt smidigt att resa med barn i Thailand. Vi var på lugna Koh Maak, lite livligare Koh Chang och i väldigt livliga Bangkok. Barnen älskade allt! De tjatade om att åka tuktuk i Bangkok hela tiden :) (de var 5 och 9 år)