Var finner man pärlorna i Thailand?

10 juni 2010 22:14
Visningar: 697
Var finner man pärlorna i Thailand? Skall dit nu i Augusti och ev stanna en månad. Vilken kust är finast om man vill ha vita paradisstränder (gärna utan turister)och bra snorkelvatten?
Vill också ha natur, kultur och historia..några tips om fina platser som bör besökas?
13 juni 2010 09:50
Sorry, men augusti är "rainy season" och den sämsta perioden att åka till Thailand! Guldkornen finns på västkusten - ex öarna söder om Koh Lanta - men det regnar och blåser då så det är begränsad färjetrafik och många hotell har stängt. Du kan dock pröva att åka till andra sidan Malackahalvön dvs Koh Samui men omkringliggande öar - vi åker själva dit i juli! Vi räknar dock med en rejäl daglig regnskur...

Vill du ha kultur & historia är Bangkok ett givet val!
13 juni 2010 22:58
Tack för svar! Vi ger Bangkok några dagar-spännande! Låter inte så kul med blåsten på västkusten..ville annars gärna se öarna där. Har du varit där vid denna årstiden? Undrar hur påverkat det är, om det tex är sämre siktbarhet vid snorkling (pga. blåst).
God tur till er o hoppas blås o regnmolnen håller sig borta!
många hälsningar Kristina
14 juni 2010 09:28
Som jag svarade i ditt förra inlägg: dykfirmorna stänger för säsongen i maj och öppnar igen i oktober. Räkna med att det är strömt i vattnet och direkt farligt att bada. Det går även höga vågor.
Av Sej
17 juni 2010 16:57
Östkusten i söder är inte helt fel vid den tiden. Koh Samui, Koh Phangan och framför allt Koh Tao. Det regnar i alla fall mindre där än på västkusten.
Av Sierra
21 juni 2010 17:29
Citerat från cajsawarg:
Som jag svarade i ditt förra inlägg: dykfirmorna stänger för säsongen i maj och öppnar igen i oktober. Räkna med att det är strömt i vattnet och direkt farligt att bada. Det går även höga vågor.
Att divecenters stänger stämmer inte. Det finns ett antal på exvis Koh Lipe som är öppna året runt.
24 juni 2010 09:24
Vill påpeka att svenska Lanta Diver på Koh Lanta stänger ner för säsongen i maj då det börjar bli för blåsigt och farligt för att dyka...
Av Stoffs
1 juli 2010 11:30
Hej Kristina.

Jag gjorde en resa till Thailand (Ao Nang, Krabi) nu i November/December.

Smultronställen som jag mer än gärna rekomenderar är Crystal Lagoon (sötvattenspooler mitt ute i djungeln), Varma källorna och Lagunen på Hong Island. Ta även en tur förbi Phi Phi Island och njut av det vilda nattlivet där.

Mer information och bilder från våra upplevelser finns här: http://stoffs.blogspot.com/2010/01/thailand-ett-storslaget-aventyr.html

Hoppas att du får en bra resa!