Vågar jag boka hotell via R24.org?

11 sep. 2012 23:22
Visningar: 1107
hej!

Jag skall för första gången i mitt liv resa till Thailand tillsammans med maken och våra två barn, tre och sex år gamla.

Inför bokningen av flyg har jag sökt en del på hotell från diverse olika sidor, bland annat phuketguiden.se och thailandshotell.se. från de flesta av dessa sidor hamnar man på ett formulär som administreras från en site; R24.org.

Vågar jag boka med dem?
jag har hittat ett erbjudande som jag har förbokat men inte betalt ännu men jag måste göra det inom ett dygn. Det är bara att det nästan verkar för bra för att vara sant.

har någon erfarenhet av att boka via dem?
har det gått bra?

tacksam för, snabba och raka svar i detta ämne!
AnnaCarin
11 sep. 2012 23:49
Hej AnnaCarin!
Nej har tyvärr ingen erfarenhet av dessa men kolla Agoda.se. Vet inte vart i Thailand ni ska men dykcentret Lanta Diver på Ko Lanta hjälper även till med boende på många ställen i Thailand.

Önskar er en härlig resa!

Maria
12 sep. 2012 05:43
Hej!

Samma här har tyvärr ingen erfarenhet från R24.com. Men jag kan tips om en annan site som vi brukar använda oss av... http://www.sawadee.com/

Lycka till/Muangthai
12 sep. 2012 06:56
Hej!
Om inte jag minns fel så var de dem vi bokade med i somras, det fungerade klockrent. Vi har också bokat med Agoda och Booking. Verkar att fungera de också. Susanne
Gå in på thailandsforum också och googla så får du fler svar.
Av Minnap
12 sep. 2012 07:49
Inte bokat via dem, min lilla erfarenhet, är att det tog för lång tid att få svar på om önskat boende var ledigt, så vi valde ett annat alternativ. Tycket sawadee.com alltid funkat klockrent.
12 sep. 2012 08:10
Har inte heller bokat där, men frågan dyker ju upp direkt. Varför boka på en okänd sida som är så otydlig som dessa?

Det man ser direkt på R24.com är att det är någon som samlar ihop hotellpriser i Thailand och sen erbjuder vilken hemsida som helst att lägga in deras "white label" (hemsidan ser ut att stå för bokningen (utan någon logga eller namn på den egentliga leverantören) vilket den inte gör i motsats till om man erbjuder hotellbokning där det står klart att det är t.ex. Booking.com eller liknande som man bokar av) lösning på sin sida, de delar sen på en provision som hotellen får betala, det går inte att boka direkt hos R24.

Tittar man på sidorna Du länkar (felstavat antar jag då den ena inte finns) så finns det där väldigt lite information (jag kan inte hitta den i alla fall), vad är det för företag, organisationsnummer o.s.v.
Det kan ju gå hur bra som helst att boka där men problemet är att det känns lite osäkert, kanske därför Du frågade ;-) Vem har ansvaret om något går fel, hur får man rätt, vem ska man vända sig till, vem ska man anmäla när man inte vet vem det är man handlar av.....

Personligen skulle jag hellre välja en känd bokningssida än ta risken på sådana här sidor även om det antagligen inte är något skumt alls med dem. Det kan vara ett stort företag bakom, det kan också vara en 14-åring som gjort sidan för att tjäna lite extrapengar till lördagsgodis, hur ska man veta utan organisationsnumer, adresser, telefonnummer o.s..v.?
Av Beppis
12 sep. 2012 10:11
Har bokat med agoda.se flera år och det fungerar klockrent. Skapa en användare så får du dessutom rabatt näst gång du bokar. Vouchern som går att skriva ut ser "proffsig" ut och accepteras utan probelm i Thailand.