Vad är det dem serverar till riset i Thailand, någon som kan reseptet??

Av Sandrox
8 mars 2008 09:36
Visningar: 533
JAg undrar om någon har receptet på sen olja/vinigrett eller vad det nu är för något som är så himla gott som dem brukar servera till thaimaten i Thailand, det är en genomskinlig sås med små bitar av skivad chili, den är lite salt och stark och supergod att ringla över riset!
Av Sugus
8 mars 2008 10:26
Det är Prik Nam Pla. Alltså fisksås med skivad chili.
Finns att köpa i asiataffärer samt även ICA Coop etc....
Du kan även skiva med lite vitlök och lägga i en bit lime eller citron.

Håller med dig om att det är supergott!!!
Av Mpc
8 mars 2008 13:24
hej gör en så på fisk sås ta lite risvinäger vatten lim o chili o sen lite socker
8 mars 2008 18:11
Hej,

Många har skrivit redan och sagt vad det är, men jag tänkte dela med mig lite av hur gör brukar göra den.

Hacka en stark röd chili i stora bitar och behåll kärnorna
Skär en vitlöksklyfta i 2-3 delar
Lägg vitlöken och chilin i en asiatisk porslin-risskål alt. mortel och "slå" sönder bitarna.
Häll lite socker över
Skiva en halv lime och pressa över blandningen
Häll i fisksåsen och blanda med en tesked. Konsistensen ska bli rätt tjock.
Häll i varmvatten och rör om ordentligt med en tesked
KLAR!

Det krävs att man provar fram och doserar rätt. När du är klar har du såsen klar i halva risskålen.