Vad är det dem serverar till riset i Thailand, någon som kan reseptet??
JAg undrar om någon har receptet på sen olja/vinigrett eller vad det nu är för något som är så himla gott som dem brukar servera till thaimaten i Thailand, det är en genomskinlig sås med små bitar av skivad chili, den är lite salt och stark och supergod att ringla över riset!
Hej,
Många har skrivit redan och sagt vad det är, men jag tänkte dela med mig lite av hur gör brukar göra den.
Hacka en stark röd chili i stora bitar och behåll kärnorna
Skär en vitlöksklyfta i 2-3 delar
Lägg vitlöken och chilin i en asiatisk porslin-risskål alt. mortel och "slå" sönder bitarna.
Häll lite socker över
Skiva en halv lime och pressa över blandningen
Häll i fisksåsen och blanda med en tesked. Konsistensen ska bli rätt tjock.
Häll i varmvatten och rör om ordentligt med en tesked
KLAR!
Det krävs att man provar fram och doserar rätt. När du är klar har du såsen klar i halva risskålen.
Många har skrivit redan och sagt vad det är, men jag tänkte dela med mig lite av hur gör brukar göra den.
Hacka en stark röd chili i stora bitar och behåll kärnorna
Skär en vitlöksklyfta i 2-3 delar
Lägg vitlöken och chilin i en asiatisk porslin-risskål alt. mortel och "slå" sönder bitarna.
Häll lite socker över
Skiva en halv lime och pressa över blandningen
Häll i fisksåsen och blanda med en tesked. Konsistensen ska bli rätt tjock.
Häll i varmvatten och rör om ordentligt med en tesked
KLAR!
Det krävs att man provar fram och doserar rätt. När du är klar har du såsen klar i halva risskålen.