USA - Försäkringar

Av Ap65
6 aug. 2012 09:58
Visningar: 6528
Hej!
Familjen åker till USA (Washington/New York) två veckor i slutet av oktober.
Vad behöver vi tänka på avseende försäkringar?
Brukar ni teckna några speciella försäkringar? Något annat?
Tacksam för alla råd.
Av Daytona
6 aug. 2012 10:11
Jag antar att du menar reseförsäkring för sjukdom/olycksfall?

Vi betalar alltid resan med kort, då är du rätt bra försäkrad, sedan har iallafall vi , reseförsäkring via hemförsäkringen- kolla upp det. I fjol när sonen blev sjuk i Florida, så kostade det oss över 3500 kronor i läkarbesök och pencillin, självrisken var 1500, men vi fick även ersättning för förlorade semesterdagar.
Av Annl
6 aug. 2012 10:17
Vi har en utökad reseförsäkring som tillägg till vår hemförsäkring hos Länsförsäkringar och den är kanon.

Sonen bröt armen i Singapore och det funkade hur smidigt som helst; vi betalade bara hos den första doktorn och sen hade SOS International i Köpenhamn ett samtal med den andra doktorn så när vi kom dit så behövde vi inte betala något. Och de pengar som vi betalat för den första doktorn fick vi tillbaka när vi kom hem. Ingen självrisk.
6 aug. 2012 10:17
Vi har hemförsäkring med inbyggd reseförsäkring och betalar sen resan med kort där ytterligare skydd ingår, redan där är vi alltså dubbelförsäkrade i vissa avseenden och tecknar aldrig någon mer försäkring.

Man bör ju så klart kolla upp villkoren i de försäkringar man har och även de man funderar på att teckna, det visar sig ofta att man redan har samma skydd som en extra reseförsäkring ger. Skillnader som att man ibland kan få ersättning direkt o.s.v. får man ju värdera men för vår del tycker vi inte att det motiverar den extra kostnaden.
Även så kallat avbeställningsskydd bör man nog läsa igenom vad som gäller, det är väldigt många som tecknar utan att veta vad det egentligen skyddar mot och vilka villkor som gäller, även detta ingår dessutom ofta redan i hemförsäkringen eller vid kortbetalning.
Av Annl
6 aug. 2012 10:33
Fördelen med vår utökade hemförsäkring är bl.a. att avbeställningsskydd ingår i denna så det behöver vi ens aldrig fundera på att teckna. Bra om man reser mycket. Och som sagt ingen självrisk vilket ju inte är så dumt.

Men visst är det som Floridasidan säger att man säkert är överförsäkrad i och med att man kanske i allmänhet betalar resorna med kort.
Av Ap65
6 aug. 2012 10:45
Tack, vi har något sådant extra till vår hemförsäkring också. Ska kolla upp villkoren. Och VISA kortets villkor. Men det är alltid bra att kolla med er globetrotters om det är mer som kan behövas :-)
6 aug. 2012 10:49
Citerat från annl:
Fördelen med vår utökade hemförsäkring är bl.a. att avbeställningsskydd ingår i denna så det behöver vi ens aldrig fundera på att teckna. Bra om man reser mycket. Och som sagt ingen självrisk vilket ju inte är så dumt.

Men visst är det som Floridasidan säger att man säkert är överförsäkrad i och med att man kanske i allmänhet betalar resorna med kort.
Exakt :-)
Det jag egentligen främst vill framhålla är just att de flesta redan har t.ex. avbeställningsskydd och ibland dubbelt upp. Ändå tecknar de ytterligare avbeställningsskydd och försäkringar när de bokar resan i tron att det skulle ge något ytterligare skydd, många tror t.ex. att de kan avboka en resa oavsett orsak, (vilket är ganska ovanligt) och blir väldigt förgrymmade när de blir nekade ersättning. Alltså kan inte understrykas nog, kolla villkoren noga innan ni köper till någonting.
6 aug. 2012 13:23
Citerat från floridasidan:
Ändå tecknar de ytterligare avbeställningsskydd och försäkringar när de bokar resan i tron att det skulle ge >något ytterligare skydd, många tror t.ex. att de kan avboka en resa oavsett orsak, (vilket är ganska ovanligt) >och blir väldigt förgrymmade när de blir nekade ersättning. Alltså kan inte understrykas nog, kolla villkoren >noga innan ni köper till någonting.
Amen to that!