Trygga&billiga resmål(flyg&hotell) från Kapstaden

Av K93
20 juni 2024 11:19
Visningar: 63
Hej! Jag kommer att befinna mig i Kapstaden denna vinter. Jag kommer resa ut från Sydafrika 4-7 dagar och undrar nu vart. De billigaste flygen jag hittat är till Mozambique Samt Namibia. Vilket resmål är både tryggt för en ensam kvinna samt intressant och roligt att besöka. Är öppen för andra förslag såg bara att detta var billigast.
Av Keja
22 juni 2024 20:01
Skulle satsat på flyg till Livingstone i Zambia och därifrån besökt Victoriafallen. Snärjigt på en vecka, men kanske du även hinner ta dig till Chobe Nationalpark i Botswana. Numera finns bro över Zambesifloden, vilket borde spara in en hel del tid, jämfört med när jag var där. Tror det även går flyg mellan Kasane och Kapstaden. Du får forska i vilket som är billigast. Kanske är det billigare att utgå från Kasane.
Av Hawaii
22 juni 2024 22:25
Hejsan! Har varit i både Mozambique och Namibia, och skulle definitivt valt Namibia i ditt ställe. Stora avstånd om du hyr bil (vilket jag gjorde) men lätt att ta sig runt och jag upplevde det som ett ganska "säkert" resmål. Fantastisk natur. Jag besökte Windhoek (inget speciellt), Sossusvlei (makalöst) och hela kusten (Skeleton Coast) norrut från Walvis Bay. Swakopmund är en unik liten "tysk" stad. Etosha parken längst norrut hann jag inte med utan koncentrerade mig på södra delarna av landet vilket jag definitivt inte ångrade. Som Keja nämnde ovan så är Livingstone i Zambia också ett alternativ och det finns direkt flyg från CPT. till LVI (ska själv besöka Livingstone senare i år).
Av Keja
24 juni 2024 08:58
Vill bara tillägga. Ett billigare alternativ än att flyga, är att åka med Intercape bussar, till ex: Windhoek.