Tips på Kanada USA resa

7 jan. 2018 15:13
Visningar: 151
Tänkte besöka ca 5 städer i Kanada och 3 städer i USA i maj, tänkte bo billigt och ta mig fram med buss och flyg. Vad tror ni man kan behöva för summa till fickpengar på denna typ av resa som pågår i kanske 4-6 veckor? Antar mat och transport är ungefär som i Sverige. Tips på hur man får resan att bli så billigt som möjligt?

Har ni andra tips för att resa i dessa länder så är det välkommet :)

Tack!
Medlemmen har tagit bort svaret
7 jan. 2018 20:37
Hej :)
Jag tänkte flyga till Calgary för att komma till Banff Nationalpark och Moraine Lake.

Går det bra o ta sig fram med buss? Billigt?
Medlemmen har tagit bort svaret
23 jan. 2018 06:53
Stort tack för svar! :)
Citerat från Marywood:
Hej!
Kanada är inte någon billig destination. Maten kan vara lite billigare än Sverige ibland men annars får du räkna med svenska priser eller mer. Jag åkte bil till Banff med mina kusiner som bor i Kanada. Men det finns bussar. Sundog tours kör sightseeing och Brewster bus lines kör från Calgary enligt information som jag fick förra året.
Det finns också en möjlighet att åka landvägen från Alberta till Brittish Columbia. Ska visst vara väldigt vackert. Om du åker över till Vancouver Island så finns det ett bussbolag som heter Tofino bus. Jag åkte med dem från färjeläget upp till Tofino. Man kan köpa biljetter på deras hemsida. Finns rabatt för studenter. Vacker sträcka! Kan rekommenderas!
Kanada är annars ett ganska utpräglat bil-land. Flyg med Air Canada funkar bra för längre sträckor.

Mvh
M
Medlemmen har tagit bort svaret