Thailand i Augusti? - Snorkla..

Av Zozooz
3 jan. 2013 23:49
Visningar: 602
Har googlat som en galning om att åka till Thailand i augusti. Jag har starka planer på att åka dit med min sambo.

Det jag förstår är att det definitivt går att åka då, men att det är en chansning om man åker mer söder ut vad gäller vädret pga då är det den "blöta perioden" i framförallt iPhuket/Krabi området om man jämför med den östra/centrala delen..

MEN jag kan inte få fram om det är ngn ide att åka till den södra delen om man vill snorkla i aug?
Vi vill helst åka till den södra delen och därför undrar jag om det är någon ide att åka dit under augusti om vi vill snorkla. Vi vill göra mer saker än bara snorkla så klart.

Om det är uteslutet att åka till den södra delen i aug, Är möjligheterna större till bra snorkling i den östra delen? (Koh Samui/ Kohsamet)

TACKSAM FÖR SVAR! :)
4 jan. 2013 15:34
Det är inte bara ösregn den perioden - det blåser också rejält. Ex svenska Lanta Diver på Koh Lanta stänger ner för säsongen i maj och är tillbaka först i oktober/november.

Räkna med ostadigt väder på Koh Samui också.
Av Hille2
4 jan. 2013 18:05
Östkusten brukar ha hyfsat väder i juli-augusti. Ska du resa under denna period så rekommenderar jag att du håller dig där.
Av Zozooz
4 jan. 2013 21:14
Mene du att det blåser även på östkusten?
Av Pelle77
4 jan. 2013 21:39
Siambukten med Samui har oftast fint väder med lite vågor. För snorkling rekommenderas Koh Tao då det inte finns några korallrev runt Samui.
Av Zozooz
5 jan. 2013 14:09
Okej, tack så mycket kollade in kartan, så många öar att hålla koll på :) Då förstår jag vart det ligger. Låter som en bra ide att kanske sikta in sig på östkusten, och skippa den södre delen för denna gången eftersom vi båda älskar att snorkla, sola, bada men även få ta de av kulturen. Tänker att bankok kan stå för den delen :)

Vet ni om det regnar mycket då? är det mkt moln osv.. och vad är tempen?. utifrån alla tabeller jag tittat på ligger tempen ungefär som den gör under högsäsongen, dvs 25-20 c. men eftersom det är monsonperioder antar jag att luftfuktigheten inte är den samma (högre?). Kan det innebära att man upplever värmen som "jobbigare" under aug då?