Thailand i Augusti?!

Av Helllen
1 mars 2010 21:35
Visningar: 11774
Landar den 1/8 i Bkk o har en transit till Krabi samma dag. Men var ska vi ta vägen sedan då? Hur är vädret i Augusti eg? Har bara varit i Thailand på vintern och är lite skraj för att det mesta av semestern ska regna bort =)
Har någon nån koll på var man ska hålla hus för att få bäst väder? Och går båtarna runt i "skärgården", trots lågsäsong? Och hur är det med Malaysia, Langawi el Perhentian Island såhär års?

Tacksam för alla svar!!!!

mVh,
Helllen
2 mars 2010 09:21
Det regnar otroligt mycket under juni - augusti i Krabi - ungefär lika mycket regn på en månad i Krabi som ett år i Sverige... Sedan blir det också strömt och blåsigt och många hotell stänger helt och hållet.

Krabi är helt fel område i augusti - du bör söka dig till östkusten istället ex Koh Samui där regnmängden "bara" är hälften så stor som i Krabi.
Av Ukunda
6 mars 2010 15:41
Har varit i Thailand många gånger under juli-augusti och haft skiftande väderförhållanden. Bäst är det på Östkusten givetvis eftersom monsunen inte ligger på. Förra sommaren var det trots det 3 veckor av ihållande dålig väder på Koh Tao med hårda vindar och ihållande regn. Bäst har det varit på Perhentian i juli tycker jag. Langkawi är helt fel sida,precis som Krabiregionen. Satsa på Samui och öarna runt omkring eller välj Hua Hin/ Koh Samet som ofta har bra väder under sommarmånaderna. Varmt är det i alla fall och regnar gör det ju hemma i Sverige också...
Trevlig resa-vi ses kanske,ska själv dit samma tid ungefär.
Av Helllen
7 mars 2010 12:47
Vi har väl konstaterat att vi inte kan styra över vädergudarna här i världen, så vi hoppas på det bästa! Men hur tar man sig lättas till Perhentian från Krabi är nu nästa fråga?! Och finns det schyssta "intesåhimladyra" boenden på ön och var ligger dessa i sådanafall?

/Hellen
7 mars 2010 13:14
Ett svenskt sommarregn är ingeting jämfört med de skyfall som faller i Thailand under regnsäsongen - det är som en gigantiskt badbalja hälls över en. Sedan kan det vara direkt farligt att bada då det kan bli mycket strömt i vattnet. Försök undvik Krabi och håll er iaf till ostkusten och ex Koh Samui.
Av Ukunda
7 mars 2010 22:37
Caisawarg har rätt-det kan ösa ner!! Boka om från Bkk till Kulan och vidare till Kota Bahru med Air Asia för en spottstyver.
Om du vill till Perhentian alltså...eller satsa på bussen från Krabi till Sura Thani och båt till Samui.