Spansk mat
En lite udda fråga kanske, men jag hoppas och tror att ni som läser detta har massor av erfarenhet av spansk mat. Min fråga är alltså: Vi ska ha middag med spanskt tema på lördag. Förrätt (tapas) och varmrätt (paella) känns ganska självklara, men vilken är den typiska spanska efterrätten? Flan/crema catalana känns halvkul - är det någon som har något bra tips på en riktigt god och mycket spansk efterrätt?
Trots allt så tror jag att Flan är den "mesta" efterätten, men den ska vara bakad i ugn, självklart! www.ma-design.net och sedan <ett annorlunda Spanien< har ett bra recept och mycket annat oxå. Annars kan du slå in Spanska efterrätter på Google och där finns väl några tusen om man har ork att leta. Lycka till //arne
Hej Christina,
I Katalonien, där jag bor, har den efterrätt som heter "Mel i Mato", som är färskost med honung. En annan, enkellagad, rätt är "Moscatel con nueces", som faktiskt bara är en tallrik med olika nötter och Moscatel-vin (Sötvin). Vill du sla pa stort, kan du ocksa göra en "Tarta de Santiago", tror den finns i vanliga kokböcker.
Om du är intresserad av spansk mat, kommer jag inom kort att sälja en kokbok pa svenska med spanska recept. Se www.avenidamedia.com inom kort.
Lycka till!
Hälsningar,
Pia i Barcelona
I Katalonien, där jag bor, har den efterrätt som heter "Mel i Mato", som är färskost med honung. En annan, enkellagad, rätt är "Moscatel con nueces", som faktiskt bara är en tallrik med olika nötter och Moscatel-vin (Sötvin). Vill du sla pa stort, kan du ocksa göra en "Tarta de Santiago", tror den finns i vanliga kokböcker.
Om du är intresserad av spansk mat, kommer jag inom kort att sälja en kokbok pa svenska med spanska recept. Se www.avenidamedia.com inom kort.
Lycka till!
Hälsningar,
Pia i Barcelona