Söker tips och råd inför roadtrip!

18 jan. 2014 21:24
Visningar: 319
Hej allihop!

Jag och min sambo sitter här förväntansfulla inför vår kommande USA-resa som startar om drygt en vecka! Eftersom vi är i det absoluta slutskedet av vår planering kände vi att det skulle sitta bra med lite tips på fantastiska vägar att köra eller allmänna råd!

Vi flyger till Fort lauderdale där vi spenderar de första två nätterna innan vi åker den lilla vägen ner till Miami. Här tänker vi hyra bil för två eller tre dagar för att se Key west och Everglades - så då vill vi först veta vilket företag man ska hyra ifrån när det bara är så få dagar? Sedan drar vi upp till Orlando - inte för att vi vill utan för att hämta vår sleepervan som blir vårt hem under resan! Denna hittade vi hos Adventures on Wheels. Själv fick jag väldigt bra respons från dem och det känns väldigt bra! Skulle dock vilja höra: har någon annan erfarenhet av detta företag, och vad tycker ni? Bör man fundera på ytterligare försäkringar, mer än basförsäkringen som redan är med i hyran?

Så börjar vår ca 2 ½ månad långa roadtrip! Så: vad ska man se, med start från Orlando? Vi funderar på att köra rakt upp mot Great Smokey Mountains, är det en bra idé eller rekommenderar ni att vi ska åka längs kusten mot New Orleans istället?
Vart ska vi sedan åka? Vår nästa fasta destination är i princip Santa Fe (troligtvis): dock vill vi gärna se Texas, så vad finns det som man MÅSTE se i Alabama, Mississippi, Arkansas och kanske även Tennessee? Vi är naturmänniskor, så vi ser gärna fina nationalparker och roliga vägar att köra med fantastiska omgivningar! Tips på mindre samhällen längs vägen tar vi gärna emot också, så det inte blir att man "bara" ser de större städerna i södra USA! Vårt största bekymmer är vart vi skall åka från Orlando till New Mexico...

Vi kommer sluta resan i Los Angeles, så alla tips på fina ställen i New Mexico, Arizona, Utah, Nevada och såklart Kalifornien uppskattas också!

VI har rätt så bra med tid så omvägar är okej om vägarna är sceniskt vackra eller om det finns någon höjdpunkt på¨vägen.

Att ha i åtanke är också att det är vinter och att vissa vägar kan vara begränsade p.g.a väglag - tips uppskattas varmt!

Ju mer information ni kan ge desto bättre!
18 jan. 2014 21:52
Hej! Början av vår sommarsemester tillbringade vi i Arkansas.
Googla på Ozark mountains! Otroligt vackert. Vi körde i princip raka vägen från Little Rock till ett litet ställe som heter Deer, mitt i ingenstans.
Googla också på Horseshoe Canyon i Jasper, en ranch, typ, med massa aktiviteter. Vet inte hur utbudet är nu på vintern, men kolla gärna upp det! Vi hade kanontrevligt med horsebackriding och zipline.
Om ni kommer till Russelville, missa inte restaurangen Stobys som ligger i ett gammalt tåg. Och besöker ni Harrison så kan jag rekommendera restaurangen Coltons.
Kolla gärna min resdagbok här på Reseguiden. Har också för mig att någon här på RG bilat genom sydstaterna och bloggat om det. Kommer tyvärr inte ihåg namnet på bloggen...
Glöm inte heller bort att besöka Cracker Barrel, sydstatsrestautang!

I Utah kan jag rekommendera Moab och Arches NP. Fantastiskt vackert ställe! Tror jag har skrivit om det i en gammal resdagbok på resdagboken.se. Den resan körde vi Salt Lake-Moab-Las Vegas (missa inte!)-LA-Portland- SLC

Ni kommer att få en fantastisk resa! Kör försiktigt!
/Vidakatten